SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El trasplantament a Abidal complia les normes, diu Salut

La Fiscalia podria demanar al Jutge que reobri el cas, que ja va ser arxivat

Abidal va penjar una foto al costat del seu cosí, que va ser el donant, i va reclamar respecte.

Abidal va penjar una foto al costat del seu cosí, que va ser el donant, i va reclamar respecte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va descartar irregularitats en el trasplantament de fetge de l’exjugador del Barça Éric Abidal, ja que des del punt de vista sanitari: “Es va complir tot molt bé.” Va afegir que després de conèixer la presumpta compra d’un “fetge il·legal” per part de l’expresident Sandro Rosell “al cap de dos hores érem al Clínic compilant informació” i que, en vista de la informació obtinguda, des del punt de vista sanitari no hi ha cap sospita. “Tots els passos estan bé i està ben documentat. Crec que en l’àmbit sanitari tot s’ha fet bé”, va subratllar.

Per la seua part, la Fiscalia de Barcelona està estudiant demanar a la jutge que reobri la investigació que va arxivar sobre el trasplantament de fetge a què es va sotmetre el 2012 Abidal i que reiteri la comissió rogatòria a França perquè s’interrogui el cosí de l’esportista que va fer de donant. El jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona va arxivar el cas a començaments d’any, al no trobar indicis de delicte.

La jutge va obrir l’any passat una investigació sobre la suposada compra il·legal d’un fetge per trasplantar-lo aAbidal, arran de les escoltes policials a l’expresident del club Sandro Rosell, però va arxivar les diligències mesos després ja que aquestes no van permetre definir cap il·lícit penal ni al suposat autor, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Éric Abidal, per la seua part, va publicar una fotografia en la qual se’l veu a ell i el seu cosí Gerard ingressats a l’hospital quan es va produir el trasplantament de fetge, una acció pensada per “demanar respecte” i defensar l’“honorabilitat” del seu cosí.

tracking