SEGRE

DEPORTES

Històrica Bèlgica!

De la mà de Robert Martínez elimina Brasil i se situa per segona vegada en la seua història entre els quatre primers del Mundial || Jugarà ara les semifinals contra França

Jugadors de Bèlgica celebren un dels dos gols amb què van eliminar ahir Brasil.

Jugadors de Bèlgica celebren un dels dos gols amb què van eliminar ahir Brasil.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Robert Martínez va classificar ahir Bèlgica per a les semifinals del Mundial, de manera que va deixar fora del torneig un dels grans favorits, el Brasil de Neymar. De la mà del balaguerí la generació d’or del futbol belga va donar ahir a Kazan mostres de tot el seu potencial i va derrotar tota una pentacampiona del món, per 1-2 i va avançar amb pas ferm a semifinals de la Copa del Món de Rússia 2018. Bèlgica no estava a les semifinals d’un Mundial des de Mèxic 1986.

L’eliminació de Brasil, a més, allarga la “maledicció” dels equips sud-americans als mundials que es disputen a Europa i que ja dura seixanta anys. Només una vegada un equip sud-americà va conquerir la Copa del Món a Europa. Va ser Brasil, a Suècia 1958, de la mà d’un gran Pelé, que es va encimbellar amb només disset anys. Només queden sis equips al Mundial i són tots europeus: Bèlgica i França, classificats ahir i Rússia-Croàcia i Suècia-Anglaterra, que s’enfrontaran avui per buscar les altres dos places de semifinals.

Brasil, un dels favorits al títol, ja perdia 0-2 al descans i només va poder retallar diferències

En una exhibició de poder ofensiu, amb Hazard, De Bruyne i Lukaku al comandament, l’equip de Robert Martínez es va imposar a la màxima favorita al títol i es jugarà el pas a la final contra França. La batalla tàctica dels entrenadors va caure del costat de Martínez, qüestionat per alguns escèptics a l’arribar al país, però venerat ara després de deixar a la cuneta la canarinha i posar els diables rojos entre els quatre millors del món per segona vegada en la seua història (va ser quarta a Mèxic 1986).

El pla B que va salvar a última hora Bèlgica contra Japó (3-2) va esdevenir el pla A. Robert Martínez va mantenir a l’onze titular Fellaini i Chadli, herois en el xoc de vuitens, en detriment de Mertens i Ferreira-Carrasco, però amb una variant tàctica: va ajuntar Fellaini amb Witsel al centre del camp i va col·locar De Bruyne amb llibertat més a prop de Hazard i Lukaku.

Brasil va arrancar en bloc però es va anar diluint. Després de dos ocasions de gol que incomprensiblement van fallar Thiago Silva i Paulinho, va despertar la millor versió col·lectiva de Bèlgica. L’espurna la va encendre un autogol de Fernandinho, que a l’intentar rebutjar un córner botat per Hazard va introduir amb l’espatlla la pilota a la seua porteria. 0-1 per a Bèlgica. Amb Neymar apagat, Coutinho perseguit per Fellaini i Gabriel Jesús aïllat, Bèlgica va donar la pilota al rival i va fer del contraatac la seua millor arma. Amb Hazard i De Bruyne amb espais i Lukaku arrancant des de la dreta, com va fer en diverses ocasions quan Martínez era tècnic de l’Everton, Bèlgica va colpejar de nou. Aquesta vegada va marcar De Bruyne, però el mèrit va ser de Lukaku, que en una transició es va treure de sobre tots els que es van posar al seu camí, va obrir la dreta i aleshores el jugador del Manchester City va deixar anar una urpada que suposava el 0-2 i deixava Brasil contra les cordes. A la segona part Brasil va jugar a la desesperada i, encara que va anotar l’1-2, es va veure superada pel millor plantejament del tècnic lleidatà.

Jugadors de Bèlgica celebren un dels dos gols amb què van eliminar ahir Brasil.

Jugadors de Bèlgica celebren un dels dos gols amb què van eliminar ahir Brasil.EFE

tracking