Bernat Erta, sisè a 400 metres de l’Europeu sub-18

Amb 47”50, rècord català i tercera millor marca estatal de la història

Bernat Erta, durant la final dels 400 metres.

Bernat Erta, durant la final dels 400 metres.RFEA

El lleidatà Bernat Erta va ser sisè ahir a la final dels 400 metres del Campionat d’Europa sub-18 d’atletisme a l’aire lliure que es disputa a la ciutat hongaresa de Gyor. Erta va aconseguir un registre de 47”50 que és marca personal, va tornar a rebaixar el rècord de Catalunya que ell posseïa i el seu crono és la tercera millor marca espanyola de la seua edat de tots els temps. D’aquesta forma, el velocista lleidatà va tancar un gran campionat amb dos carreres fantàstiques i plaça de finalista. I, sobretot, apunta també alt en les pròximes temporades en aquesta època d’or que viu el 400 espanyol.

Pel que fa a la jornada en general per a la representació espanyola, el tercer dia de competició a l’Olympic Sport Park de Gyor va deixar amb la mel als llavis de la medalla, ja que hi va haver dos quarts llocs i dos cinquens. A falta del dia d’avui perquè finalitzi aquesta competició, la delegació espanyola ha aconseguit dos ors i dotze finalistes.

Ahir a la tarda la va tancar la recent campiona i plusmarquista mundial d’heptatló María Vicente, que només va necessitar un salt de 13,15 metres per classificar-se per a la final de triple en què veient l’estat de forma que ha demostrat en els dos dies precedents pot lluitar avui per una altra medalla.