SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Estrena caòtica per als favorits

El colombià Gaviria guanya la primera etapa en un disputat esprint || Caiguda de Froome i avaria de Nairo Quintana

Fernando Gaviria mira cap enrere a l’esprint de la primera etapa del Tour de França.

Fernando Gaviria mira cap enrere a l’esprint de la primera etapa del Tour de França.ASO/PAULINE BALLET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El colombià Fernando Gaviria es va adjudicar ahir a l’esprint la victòria a la primera etapa del Tour de França, una jornada en què una caiguda de Chris Froome a falta de cinc quilòmetres i una punxada de Nairo Quintana van frustrar dos dels favorits. En una jornada a priori tranquil·la, amb perfil completament pla, només la fuga de Ledanois, Offredo i Cousin va pertorbar la calma del gran grup en els primers quilòmetres. A còpia de relleus, els tres escapats van mantenir l’avantatge, d’entre dos i tres minuts, mentre darrere els homes del Movistar vigilaven el favorit, Chris Froome.

A La Tranche-sur-Mer, Cousin es va adjudicar l’esprint intermedi, gens disputat, i la distància amb el pilot va començar a minvar. A poc a poc, el gruix de ciclistes va anar ajustant diferències a mesura que s’atansava a la meta a Fontenay-le-Comte. Amb Ledanois coronant primer l’únic port del dia, el Cote de Vix –de quarta categoria–, el LottoNL-Jumbo va començar a estirar el pilot per neutralitzar el trio del capdavant. Ledanois va ser atrapat a falta de vint quilòmetres, mentre que els altres dos ciclistes van ser engolits quan només en quedaven tretze. Així, els favorits a l’esprint es van anar posicionant per arribar en les millors condicions a la lluita per la victòria. Una caiguda múltiple a 10 km va fracturar el gran grup.

Froome se’n va salvar, però se’n va anar a terra a falta de 5, i una punxada de Nairo Quintana a una mica més de 3 km també li frustrava les esperances i el deixava despenjat. Ja als carrers de Fontenay-le-Comte, el debutant Gaviria va aconseguir imposar-se a la disputada arribada a l’esprint a Peter Sagan i Marcel Kittel. Avui, el Tour de França segueix amb la disputa de la segona etapa, també amb un perfil completament pla, entre les localitats de Mouilleron-Saint-Germain i La Roche-sur-Yon sobre 182,5 quilòmetres.

Fernando Gaviria mira cap enrere a l’esprint de la primera etapa del Tour de França.

Fernando Gaviria mira cap enrere a l’esprint de la primera etapa del Tour de França.ASO/PAULINE BALLET

tracking