SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Paulinho torna al Guangzhou xinès

Al passar una temporada sense pena ni glòria al Barça

Paulinho celebra un gol amb el Barça la temporada passada.

Paulinho celebra un gol amb el Barça la temporada passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas de Paulinho pel FC Barcelona ha estat d’allò més efímer. El Guangzhou Evergrande va fer oficial ahir la tornada del centrecampista brasiler un any després que marxés del club xinès per jugar a la Lliga espanyola. No obstant, el club blaugrana encara no va voler confirmar l’operació fins que tota la documentació estigui firmada. Paulinho va arribar al Barça a raó de quaranta milions i un any després es parla que la venda es podria tancar per cinquanta milions, és a dir, deu milions més. Falta que el conjunt català ho confirmi i aporti els detalls de l’operació. Segons Mundo Deportivo, firmarà un contracte de quatre temporades i percebrà catorze milions d’euros nets per temporada, nou més del que percebia al Barça i gairebé el doble del que ja cobrava a la seua primera etapa al Guangzhou.

Una oferta irrefusable per a l’internacional brasiler, que a la segona part de la temporada amb Valverde va perdre més protagonisme del que s’esperava. Especialment significatiu va ser que no disputés ni un sol minut a l’Olímpic de Roma, quan el Barça va caure golejat (3-0). El seu únic any com a blaugrana, Paulinho ha disputat 49 partits (29 dels quals com a titular) i ha marcat nou gols, tots en Lliga.

Al club blaugrana, el brasiler li va costar 40 milions i ara podria ser venut per 50 milions

D’altra banda, a més del brasiler Arthur, els dos jugadors desitjats per la secretaria tècnica per garantir un Barça competitiu al centre del camp són Willian Borges (29 anys) i Adrien Rabiot (23), amb Frenkie De Jong (21) a la recambra per la seua joventut, segons publica Mundo Deportivo. No són operacions senzilles, però el club treballa amb discreció i calma, valorant també que potser el francès i l’holandès no puguin aterrar aquest any sinó el vinent.

L’elevat cost de Willian convida a encarar la negociació amb paciència, a l’espera que el brasiler pressioni per jugar al Camp Nou i que el Chelsea cedeixi en les seues pretensions, pròximes als vuitanta milions.

tracking