SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DE GRAN BRETANYA

Vettel venç a casa de Hamilton

L’alemany guanya a Silverstone després d’un caòtic final i es consolida en el liderat del Mundial || El britànic, que es va equivocar a la sortida, acaba segon després d’una gran remuntada

Vettel va ser el més astut i va dominar el gran premi des del principi, aprofitant-se d’un error de Hamilton a la sortida.

Vettel va ser el més astut i va dominar el gran premi des del principi, aprofitant-se d’un error de Hamilton a la sortida.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sebastian Vettel (Ferrari) va augmentar l’avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1 a l’imposar-se ahir al Gran Premi de la Gran Bretanya, disputat al circuit de Silverstone, davant del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari). Vettel, que partia des de la segona posició, va aprofitar una mala sortida de Hamilton, que sortia des de la pole, per encapçalar la cursa i malgrat que dos cotxes de seguretat van fer perillar la victòria, finalment va aconseguir el triomf per reafirmar la primera plaça, ara amb vuit punts d’avantatge sobre el britànic. Fernando Alonso, per la seua part, va tornar a puntuar gràcies al vuitè lloc, mentre que Carlos Sainz va acabar per segona carrera seguida fora dels punts després que abandonés.

Els plans de les escuderies potents es van emmotllar al renovat asfalt de Silverstone, on la temperatura mitjana va arribar fins als 52 ºC. La duresa, a més, també es va poder sentir sobre les espatlles de cada pilot, ja que en alguns revolts es van superar els 4,7 g. I amb aquesta amenaça per al malparat coll de Vettel va arrancar la prova, precisament amb el germànic sent el més hàbil. Va començar molt malament Hamilton, sorprès pel seu company Valtteri Bottas i va patir un toc de Kimi Raikkonen (Ferrari) al revolt 3, que va suposar al finès 10 segons de sanció. El britànic va controlar el cotxe, va minimitzar la derrapada per fora de la pista i es va reincorporar a la carrera al divuitè lloc.

Tocava remuntar, i no va defraudar. En tot just quinze voltes ja rodava entre els cinc primers. Vettel va efectuar la primera parada i va retornar al circuit just al davant d’un Hamilton en ple ascens i que va allargar el pas pel box fins a la volta 26, per canviar el joc de rodes. Amb aquestes va firmar una volta ràpida rere volta ràpida, tirant sense pietat per portar el compost mitjà fins al límit i retallar diferències amb els cotxes de davant. Pocs sobresalts fins llavors, encara que amb una petita tempesta d’accidents en potència.

L’aparatosa sortida de pista del suec Marcus Ericsson (Sauber) a la volta 33, al mantenir el DRS obert més del que calia a la primera volta, va fer que els comissaris traguessin el safety car. Això va provocar una desfilada de monoplaces al pit lane. La cursa va ser rellançada a la volta 37 i a continuació el francès Romain Grosjean (Haas) va entrepussar amb Sainz en un revolt de dretes i els dos van acabar fora del circuit, cosa que va propiciar que sortís un segon safety car i s’ajustessin els llocs del davant.

El segon rellançament, a la volta 41, va servir per començar la lluita aferrissada per la victòria entre Bottas i Vettel, perseguits per Hamilton i Raikkonen a escassa distància. Bottas es va esgotar fins a caure a la quarta posició i la sort final va somriure a Vettel, que surt més líder de Silverstone.

Vettel va ser el més astut i va dominar el gran premi des del principi, aprofitant-se d’un error de Hamilton a la sortida.

Vettel va ser el més astut i va dominar el gran premi des del principi, aprofitant-se d’un error de Hamilton a la sortida.EFE

tracking