SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Sandro Rosell, citat com a investigat per frau fiscal de 229.500 euros

La Fiscalia assegura que es va cometre el 2012

Sandro Rosell s’enfronta a una nova causa judicial.

Sandro Rosell s’enfronta a una nova causa judicial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Barcelona ha citat a declarar com a investigat l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, arran d’una querella de la Fiscalia que l’acusa d’un frau fiscal de 229.569 euros l’exercici de 2012. La nova causa per frau fiscal contra Rosell s’uneix a la investigació que l’Audiència Nacional li va obrir per blanquejar presumptament diner de la Confederació Brasilera de Futbol, cas pel qual es troba en presó preventiva.

El jutge d’instrucció ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia, que acusa Rosell d’un delicte contra la Hisenda pública, i l’ha citat a declarar com a investigat per al pròxim 17 de setembre. A la seua querella, la Fiscalia acusa l’expresident del Barça d’haver evadit impostos a la declaració de l’IRPF corresponent a l’exercici 2012, en què es va deduir indegudament despeses a través d’una societat administrada per ell mateix que es dedicava a l’organització de congressos. La societat, amb seu al domicili del mateix Sandro Rosell, no comptava amb estructura empresarial i els únics treballadors eren cinc persones que s’encarregaven del manteniment i la neteja de les oficines i de la segona residència del querellat.

Aquesta causa s’uneix a la de presumpte blanqueig de diners que el manté a la presó

La querella afegeix que, al llarg de la investigació, l’Agència Tributària ha detectat dos ingressos de 13,5 i de 5,6 milions d’euros que Rosell va percebre l’any 2012, respectivament, de Goldman Sachs i del Banco Rural del Brasil, quantitats que podrien elevar la quota defraudada.

L’advocat de Rosell, Pau Molins, va assenyalar que manté “criteris interpretatius diferents” respecte als de l’Agència Tributària, per la qual cosa considera que el seu client no ha comès cap delicte.

tracking