SEGRE

DEPORTES

Robert Martínez: "Decebut, però orgullós"

Robert Martínez diu que el partit amb França “s’ha decidit per un detall, però l’actitud dels jugadors ha sigut excel·lent” || Deschamps va destacar la dificultat de superar el combinat belga

Robert Martínez.

Robert Martínez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic de la selecció belga, el balaguerí Robert Martínez, no va poder ocultar la tristesa per l’eliminació davant de França a semifinals del Mundial, encara que va assenyalar que està molt orgullós de l’esforç que han fet els seus jugadors al llarg del campionat. “L’actitud dels jugadors ha sigut excel·lent i això és el que hem de recordar, ho han donat tot fins a l’últim segon, hem pressionat fins al final, un gol en un córner és part dels detalls que té el futbol”, va manifestar Robert després del matx. “És terrible per a nosaltres, el partit ha estat molt tancat i s’ha decidit per un detall. Hem de digerir aquesta decepció, encara tenim un partit per acabar bé el torneig. Estic orgullós però decebut”, va afegir el tècnic, que va agafar les regnes de la selecció belga fa dos anys.

Robert no podrà acabar amb la maledicció de l’entrenador estranger al Mundial, ja que totes les seleccions campiones de la història ho han sigut amb tècnics autòctons. El tècnic, que complirà divendres 45 anys, no va poder inscriure el seu nom al costat dels de dos mites com l’anglès George Raynor i l’austríac Ernst Happel, que van assolir la final amb seleccions diferents a les dels seus països. Raynor va portar la selecció de Suècia a la final del Mundial disputada al país nòrdic el 1958 i Happel la d’Holanda a la de l’Argentina 1978.

Els dos van perdre en el partit definitiu. Robert Martínez tampoc va poder emular Vicente del Bosque i convertir-se en el segon tècnic estatal a assolir una final. El preparador de Salamanca ho va aconseguir amb Espanya a Sud-àfrica 2010, en la qual es va alçar amb el títol mundial.

Només dos tècnics han portat seleccions que no fossin del seu país a la final d’un Mundial

Per la seua banda, Didier Deschamps va recordar que la derrota de França fa dos anys a l’Eurocopa “segueix allà” i va destacar la mentalitat dels seus jugadors contra una gran selecció belga. “Això és excepcional. Estic content amb els meus jugadors, són joves però han jugat amb una bona mentalitat contra una bona Bèlgica. Hem treballat molt en defensa i hem tingut contres per matar abans però igualment chapeau pels meus jugadors, que jugaran aquesta final”, va destacar. “Sento molta felicitat, molt orgull, aquest grup està junt des de fa 49 dies.

Han passat moltes coses difícils però ja som a la final. És el mèrit de tots. Si som a la final és pels qui són al terreny de joc”, va afegir el tècnic. Deschamps es va convertir en el tercer tècnic francès a arribar a una final d’un Mundial. Aime Jacquet va portar els bleus al títol a París el 1998 davant de Brasil i Raymond Domenech va perdre amb l’XI del Gall la del 2006 davant d’Alemanya. A més, el seleccionador francès té a una victòria un registre que només han aconseguit Mario Zagallo i Franz Beckenbauer. Els dos van guanyar el Mundial com a jugadors i com a seleccionadors.

Croàcia i Anglaterra busquen avui una final històrica per a les dos

Les seleccions de Croàcia i Anglaterra disputaran avui (20.00 h, Telecinco) la segona semifinal del Mundial a Moscou, on els balcànics intentaran treure el seu talent per classificar-se per a la primera final de la seua història davant d’un rival poderós a pilota aturada i que afronta el seu partit més important en tres dècades. Balcànics i anglesos fa molt temps que esperen una ocasió així. Els primers des de França 1998, quan l’amfitriona va tancar l’accés a la final a Suker, Boban i Jarni, entre d’altres, i els segons des d’Itàlia 1990, on Alemanya va ser el seu botxí a la tanda de penals.

Tres quartes parts de la plantilla dels Tres Lleons no havia nascut el 4 de juliol del 1990, quan Anglaterra va disputar la seua última semifinal mundialista, i només els més veterans del país recorden l’històric Mundial del 1966, on es van brodar l’única estrella que adorna la seua samarreta. L’únic precedent en un gran torneig entre les dos seleccions data de l’Eurocopa 2004, quan Anglaterra va remuntar el gol inicial de Kovac, i va golejar (4-2) amb un doblet de Wayne Rooney.

tracking