SEGRE

ESPORTS

Els treballadors de FIAT protesten pel fitxatge de Cristiano i anuncien una vaga

Els treballadors de la fàbrica de Melfi porten ja molt temps protestant per treballar en condicions que consideren insostenibles i amb ritmes exagerats

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo acorda amb la Fiscalia 2 anys de presó i pagar 18,8 milionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de la fàbrica de Melfi (sud d’Itàlia) del grup Fiat Chrysler Automobiles (FCA), propietat de la família Agnelli, van convocar aquest dimecres una vaga per protestar per la despesa del fitxatge del portuguès Cristiano Ronaldo per part del Juventus.

La família Agnelli, que també és propietària del Juventus, va anunciar dimarts la incorporació de Ronaldo, pel qual pagarà 112 milions d’euros al Reial Madrid, i al qual va oferir un contracte de quatre anys a canvi de 31 milions d’euros nets anuals.

Davant d’aquesta operació de mercat el sindicat USB (Unió Sindical de Base) va anunciar que els treballadors de Melfi començaran una vaga del 15 al 17 de juliol.

"És inacceptable que mentre la companyia continua demanant als treballadors de FCA i CNHI (una altra empresa pertanyent a la família Agnelli) enormes sacrificis a nivell econòmic, la mateixa decideixi gastar centenars de milions per al fitxatge d’un futbolista", va explicar.

"És correcte tot això? És normal que una sola persona guanyi milions i milers de famílies no arribin a meitat del mes? Som tots treballadors del mateix amo, però mai com en aquest moment d’enorme dificultat social aquesta diferència de tracte no és pogut i ha de ser acceptada", agrega.

Els treballadors de la fàbrica de Melfi porten ja molt temps protestant per treballar en condicions que consideren insostenibles i amb ritmes exagerats.

El Juventus va tancar dimarts el fitxatge més car de la història del futbol italià, en superar de 22 milions l’anterior rècord, que també pertanyia als torinesos, quan el 2016 va incorporar l’argentí Gonzalo Higuaín per 90 milions d’euros.

Aquesta operació requerirà una despesa total d’uns 350 milions d’euros per al Juventus, entre el pagament al Reial Madrid i el sou de Ronaldo, que en brut costarà prop de 60 milions d’euros a l’any als "bianconeri".

tracking