SEGRE

CICLISME INSTAL·LACIONS

La Catalana insta la Paeria a condicionar el velòdrom

Arreglar la pista i minimitzar els riscos dels ciclistes, les prioritats

Una vista general del velòdrom en una imatge presa el 12 de juny.

Una vista general del velòdrom en una imatge presa el 12 de juny.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Ciclisme ha demanat a la Paeria que condicioni el velòdrom del Camp d’Esports arreglant la pista i dotant d’una millor seguretat per als ciclistes en una instal·lació que pateix un deteriorament cada vegada més notori. Fa unes setmanes es va produir una reunió en la qual van ser presents, d’una banda, el president de la Federació Catalana Joaquim Vilaplana i el delegat territorial Norbert Herrera, i per part de la Paeria, els tinents d’alcalde d’urbanisme, Fèlix Larrosa, i Cultura, Montse Parra. Va ser una visita abans que res institucional, pendent des de fa un temps a tall de presentació dels dos representants del ciclisme català i lleidatà, elegits al desembre, però en la qual van aprofitar per transmetre la preocupació que existeix pel lamentable estat de la instal·lació.

“Parlem de possibles actuacions a curt i mitjà termini per millorar la instal·lació i minimitzar els riscos pel que fa a la seguretat dels ciclistes. Estem preocupats per les condicions en les quals s’entrenen els corredors que, a més, estan traient molt bons resultats. No només és el tema de la pista, també els vestidors, que no tenen les mínimes condicions de salubritat”, va explicar Norbert Herrera, que va recordar que des de fa anys la Federació té assignat un tècnic.

A l’esmentada reunió no es van parlar ni de terminis, ni tampoc de resituar el velòdrom i abandonar l’actual, que és la idea que persegueix el doble bronze olímpic Sergi Escobar, tal com va publicar aquest diari. Per la seua part, Fèlix Larrosa va dir en el seu dia que “no descartem res”. La pista és plena de clots, grafitis i esquerdes per on surten herbes i, a més, es practica el botellón, la qual cosa deixa el recinte ple de restes de menjar, ampolles de vidre, envasos i recipients de tot tipus.

La instal·lació, que té una longitud de corda de 250 metres per sis d’amplitud, es va remodelar l’any 2004 amb una inversió de 80.000 euros després dels bronzes olímpics que va aconseguir Escobar.

Periòdicament, la Paeria hi fa actuacions de neteja i condicionament que consisteixen a retirar les herbes i els matolls que creixen a la pista.

tracking