Croàcia bat Anglaterra i jugarà la final

Duel inèdit pel títol mundial, diumenge vinent davant de França || Perisic i Mandzukic van remuntar el partit

Mandzukic i Perisic, autors dels dos gols de Croàcia, celebren el decisiu que els va portar a la final.EFE

Croàcia jugarà la final del Mundial de futbol per primera vegada en la seua història a l’imposar-se ahir a Anglaterra per 2-1 en les semifinals, gràcies a un gol de Mario Mandzukic a la pròrroga, de forma que s’enfrontarà a França aquest diumenge (17.00/Telecinco) a Moscou, per lluitar pel primer ceptre de la seua curta història futbolística. El futbol croat va fer ahir història. Un país de tot just quatre milions d’habitants i 26 anys de vida va aconseguir la fita més gran dels cinc Mundials que ha disputat fins a la data. L’equip de Modric, Rakitic, Perisic i companyia ja ha superat la generació gloriosa de Suker, Boban i Prosinecki, que van ser tercers el 1998.

Tot es va decidir a la pròrroga, la tercera consecutiva que van disputar els croats, demostrant que la seua fortalesa física ha sigut una de les armes per plantar-se a la final. No va començar bé el duel per a ells, encaixant el 0-1 als cinc minuts, però la segona part va aportar llum als balcànics. Una bona direcció i l’encert oportú van tirar per terra el gran començament del seu rival. Anglaterra va fer seua la primera meitat a base de bones ocasions. Els de Gareth Southgate amb prou feines van necessitar cinc minuts per avançar-se en el marcador gràcies a un magistral llançament de Kieran Trippier (0-1). El lateral del Tottenham va enganxar el cuir amb l’ànima i amb prou altura per batre Subasic, un dels porters del torneig.

El gol va confirmar l’idil·li britànic amb la pilota aturada. Dels 11 gols que ha marcat Anglaterra en el Mundial, 8 han arribat d’aquesta forma. A partir d’allà, els anglesos van empetitir el seu rival a base de pilotes a l’esquena de la defensa i cops de cap de Maguire. Kane va poder marcar el segon però la rematada es va estavellar a la fusta a la mitja hora de partit. Tot va canviar després del descans. Croàcia i Anglaterra es van intercanviar els papers i Perisic es va convertir en l’heroi del combinat balcànic.

El centrecampista de l’Inter de Milà va ser el més actiu a les files croates, va estavellar una pilota a la fusta i passada la mitja hora va empatar amb una rematada que va poder costar-li la falta (1-1). El seu gest de karateka el va donar per bo l’àrbitre.

Anglaterra no va saber reaccionar i només hauria pogut marcar en un cop de cap de Stones. Croàcia anava a més però no hi va haver més gols i el partit se’n va anar a la pròrroga. Va mantenir el domini i va apostar per aprofitar els nervis del jove conjunt anglès per lligar el pas a la final. Una pilota sense amo –pentinada per Perisic– va arribar a les botes de Mandzukic (2-1), que va afusellar Pickford per portar Croàcia a una final històrica i inèdita.