TENIS WIMBLEDON 2018

Nadal passa a semifinals

El balear va derrotar l’argentí Juan Martín del Potro i Federer ha quedat fora del torneig || Conservarà el número u per l’eliminació del suís

Rafa Nadal, en una acció del partit d’ahir a Wimbledon.

Rafa Nadal, en una acció del partit d’ahir a Wimbledon.EFE

Rafa Nadal va reaccionar i, per segona vegada aquest any, va derrotar Juan Martín del Potro en un Grand Slam, per assolir les semifinals de Wimbledon, a l’imposar-se a l’argentí per 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-4 i 6-4. Nadal, que havia guanyat el de Tandil a les semifinals de Roland Garros, va disposar de quatre boles de set en el segon parcial, però les va malgastar i Del Potro es va apuntar després aquesta mànega i també la següent. Però el número u del món va imposar el seu millor físic per guanyar les dos últimes i firmar la seua victòria en un duel espectacular, en quatre hores i 48 minuts.

Amb l’eliminació de Roger Federer davant del sud-africà Kevin Anderson (2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4 i 13-11) després de malgastar el suís un match ball, ja no podrà repetir-se la final del 2008, considerat un dels millors partits de la història.

Nadal se les veurà amb un vell rival, el serbi Novak Djokovic, tres vegades guanyador a Wimbledon. El de Belgrad va ser el botxí del japonès Kei Nishikori, per 6-3, 3-6, 6-2 i 6-2 en dos hores i 35 minuts. Mentrestant, Anderson ho farà amb el nord-americà John Isner, que va derrotar el canadenc Milos Raonic, finalista el 2016, per 6-7 (5), 7-6 (7), 6-4 i 6-3 en 2 hores i 42 minuts.

Federer, campió l’any passat, surt de Wimbledon conservant la segona plaça, però cedint 1.640 punts, de forma que Nadal conservarà el número u fins al final del US Open.