SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Sagan, el més ràpid

L’eslovac va aconseguir la seua desena victòria d’etapa en la ronda francesa i Van Avermaet manté el liderat || Valverde va acabar quart i és a 55 segons

Alejandro Valverde, en un moment de l’etapa d’ahir.

Alejandro Valverde, en un moment de l’etapa d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eslovac Peter Sagan (Bora) va sumar ahir la seua desena victòria en el Tour de França després d’alçar els braços amb autoritat en la cinquena etapa, disputada entre Lorient i Quimper, de 204,5 quilòmetres, en la qual el belga Greg Van Avermaet (BMC) va mantenir el jersei groc de líder.

Intractable el triple campió mundial a la meta elevada de Quimper, on va oferir una lliçó en un llarg esprint en el qual va batre l’italià Sonny Colbrelli (Bahrain) i el belga Philippe Gilbert (Quick Step). El murcià Alejandro Valverde, en una arribada propícia per a les seues aptituds de rematador, es va conformar amb la quarta plaça.

A l’hora de la veritat es van donar cita tots els classicòmans. L’arribada era propícia per ser en costa i estreta. Entre tots, Peter Sagan, per treure pit al seu mallot verd per segona vegada. Incontestable quan va arrancar per anul·lar els intents de Gilbert i evitar que el cacés Colbrelli.

Era la desena victòria en el Tour per al de Zilina, xifra que només superen en actiu Kittel (14), Greipel (11) i Cavendish (30). Un pas més per aconseguir el seu sisè jersei verd a París, amb permís del colombià Fernando Gaviria, amb qui va empatar a dos en el seu duel particular.

Dia sense conseqüències per als favorits, atents en els últims quilòmetres per les estretors i possibles talls. El BMC va buscar l’etapa, com el Movistar amb Valverde, i Sky va assumir la responsabilitat fins que va deixar el bastó de comandament als homes més ràpids en arribades en costa. Van Avermaet es presenta de groc al Mur de Bretanya, amb el seu company nord-americà Van Garderen segon i Gilbert tercer en segons insignificants. Dumoulin segueix al capdavant dels favorits, setè, i Froome, Valverde, Landa, Porte, Urán i Nibali estan en un mocador d’1 minut, amb Quintan a 1.57 de Dumoulin i a 1.13 de Froome. Alejandro Valverde (Movistar) va dir després de la jornada que “lluitar per l’etapa estava molt complicat perquè hi havia molta gent al davant, però estic content perquè he estat entre els millors”.

El Conselh Generau d’Aran va acollir ahir l’última reunió preparatòria de seguretat i coordinació del pas del Tour per la Val d’Aran. En la reunió va participar el conseller de Territori d Aran, José Antonio Boya, juntament amb els resposables dels cossos i forces de seguretat i de Pompièrs i Emergències d’Aran.

Alejandro Valverde, en un moment de l’etapa d’ahir.

Alejandro Valverde, en un moment de l’etapa d’ahir.EFE

tracking