SEGRE

TRIBUNALS

La jutgessa dóna el seu vistiplau al trasllat de Rosell a una presó catalana

Acusat de blanquejar 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol

La jutgessa dóna el seu vistiplau al trasllat de Rosell a una presó catalana

La jutgessa dóna el seu vistiplau al trasllat de Rosell a una presó catalanaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa Carmen Lamela ha donat el seu vistiplau al trasllat de l’expresident del Barcelona Sandro Rosell a una presó catalana en haver dictat ja l’ordre de processament contra ell i unes altres 5 persones per blanquejar 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals Rosell es va quedar amb almenys 6,5 milions.

Segons han informat Efe fonts jurídiques, la jutgessa de l’Audiència Nacional ha accedit així a la petició que en aquest sentit li va fer la defensa de Rosell, en presó preventiva des de maig de 2017, situació que ha recorregut sense èxit en nombroses ocasions.

El passat 29 de maig, Lamela va dictar el processament per a Rosell, la seua esposa, Marta Pineda, a l’advocat andorrà Joan Besolí i a unes altres tres persones a l’entendre que formaven parteix d’una organització criminal que va ocultar diners desviats de la CBF pel seu expresident Ricardo Teixeira, investigat als Estats Units.

Se’ls atribueix el blanqueig de 15 milions de mossegades obtingudes per Teixeira dels drets de retransmissió de 24 d’amistosos de la selecció brasilera i uns altres 5 milions d’un contracte de patrocini amb la marca Nike.

Segons la jutgessa, Rosell es va apropiar d’almenys 6,5 milions d’euros de l’operació dels amistosos.

El contracte per aquests partits el va firmar en 2006 Teixeira amb una societat àrab domiciliada a l’Illes Caiman (International Sports Events) i vinculada al grup saudita Dallah Albaraka Group, dirigit al seu torn pel xeic bilionari d’aquest país Saleh Kamel.

Segons Lamela, al contracte "es va imposar a la compradora els pagaments d’uns fons" dels que es van apropiar Rosell i Teixeira en perjudici de confederació brasilera, concretament 8.393.328 euros (9,7 milions de dòlars) en el cas de Teixeira i uns altres 6.580.000 (7,6) en el de l’expresident del Barça, en ambdós casos sense el coneixement de la CBF i en el seu perjudici.

En el cas de Rosell, va rebre els 6,5 milions mitjançant cinc transferències fetes entre novembre de 2010 i gener de 2011 a comptes a Espanya al seu nom i el de la seua esposa, provinents de comptes de Suïssa i l’Aràbia Saudita vinculats al xeic.

L’expresident del Barça va declarar a Hisenda que aquests pagaments van ser per la venda en maig de 2011 d’una mercantil propietat seua i de la seua dona (BSM) a una societat al Líban d’un ciutadà libanès amic de Rosell -Shahe Ohanneissian-, però la jutgessa sosté que en realitat van respondre a les comissions pels amistosos.

tracking