SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Martin corona el Mur

L’irlandès va ser el més fort i va coronar primer l’exigent ascensió de 2 quilòmetres, amb Valverde tercer || El belga Van Avermaet conserva el liderat

L’irlandès Daniel Martin, en el moment de creuar la línia de meta al Mur-de-Bretagne.

L’irlandès Daniel Martin, en el moment de creuar la línia de meta al Mur-de-Bretagne.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’irlandès Daniel Martin (UAE Emirates) va ser ahir el més fort al Mur-de-Bretagne i, gràcies a un fulminant atac dins de l’últim quilòmetre, va aconseguir imposar-se en la sisena etapa del Tour davant del francès Pierre Latour (AG2R) i el murcià Alejandro Valverde (Movistar).

Martin, de 31 anys i nebot de Stephen Roche –guanyador del Tour’87–, va coronar el cim del petit Alpe d’Huez de Bretanya com a vencedor amb un temps de 4 h. 13.43 al trajecte entre Brest i el Mur on Alejandro Valverde es va quedar amb la mel als llavis després d’una de remuntada que el va deixar a la tercera plaça final.

El britànic Chris Froome es va deixar cinc segons en la jornada i és el 14 de la general, a 1:02 del líder

La pujada de dos quilòmetres al 8 per cent no va causar estralls entre els favorits, però hi va haver disgustos importants per inoportunes avaries, que van afectar l’holandès Tom Dumoulin, que va perdre 50 segons i va passar de la setena plaça a la quinzena de la general, i al francès Romain Bardet, que se’n va deixar 28.

No hi va haver més víctimes en l’explosiva pujada. Valverde va donar temps a Richie Porte, el líder Van Avermaet, Nairo Quintana, Mikel Landa i Vincenzo Nibali. Es van despistar en el xoc altres, com Chris Froome, que va perdre cinc segons, i el colombià Rigoberto Urán, que en va cedir vuit.

Van Avermaet va lluitar per una etapa que li venia bé, i va aconseguir mantenir un dia més el mallot groc de líder. El segueixen el britànic Geraint Thomas (Sky) i el nord-americà Tejay van Garderen (BMC), a 3 i 5 segons, respectivament. Entre els favorits al títol o al podi, el líder és Urán (EF), setè, seguit de Valverde, vuitè i primer espanyol. En un estret marge de 15 segons s’ajunten a més Landa, Froome i Dumoulin, el gran damnificat al Mur. L’únic distanciat, a més d’un minut dels seus rivals, és el colombià Nairo Quintana.

L’etapa va sortir de Brest i de seguida es va formar l’habitual rebel·lió dels modestos, amb set en fuga. Escapada controlada pel BMC del líder Van Avermaet, però aquesta vegada la monotonia de la persecució es va trencar al quilòmetre 78, quan el Quick Step va col·locar Tim Declercq al capdavant del pilot. Bufava vent de costat. El tren blau va trencar el grup en tres parts i va posar en evidència alguns favorits, com Quintana i Landa, endarrerits al segon vagó. Sense gaires sobresalts es va arribar al Mur, on l’irlandès Martin es va mostrar insuperable.

tracking