SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ALEMANYA

Màrquez, cinquè als lliures

El més ràpid a la primera jornada va ser Jorge Lorenzo, seguit dels italians Petrucci i Iannone || En Moto2 Àlex va ser segon a 25 mil·lèsimes de Vierge

Marc Màrquez, ahir durant la primera jornada de lliures.

Marc Màrquez, ahir durant la primera jornada de lliures.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espanyols Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18), en MotoGP, i Xavier Vierge (Kalex), en Moto2, al costat de l’alemany Phillip Oettl (KTM) en Moto3 van sorprendre els principals favorits de les respectives categories ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Alemanya al circuit de Sachsenring. Marc Màrquez només va poder ser cinquè.

Jorge Lorenzo, que havia estat vuitè al matí, va baixar en més d’un segon i mig el seu registre personal per col·locar-se líder a la taula de temps al final del primer dia, davant de Danilo Petrucci, també pilot de Ducati, i Andrea Iannone (Suzuki GSX RR), que havia estat el més ràpid al matí. Com ja va passar en la primera tanda, el primer líder de la categoria va tornar a ser Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), que compta per victòries totes les seues participacions en la carrera alemanya de MotoGP, i que va dedicar la jornada a aconseguir el millor ritme de cursa possible, sense a penes entrar al taller ni parar gaire atenció als canvis de pneumàtics.

Tot i així, el pilot de Cervera va marcar el millor temps de la categoria en la tercera volta, 1:21.349, i no va ser fins al final de la sessió, quan molts dels seus rivals van aprofitar l’ocasió per canviar pneumàtic, que el van superar a la taula de temps Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) i els italians Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) i Andrea Iannone (Suzuki GSX RR). Marc Màrquez es va haver de conformar amb la cinquena posició final d’aquesta primera jornada, just davant de Maverick Viñales, mentre que l’italià Valentino Rossi, amb molts problemes de rendiment a la moto, va acabar en una més que discreta dissetena posició. Per la seua part, Àlex Màrquez (Kalex) va marcar el segon millor temps en Moto2 a 25 mil·lèsimes de segon de Xavier Vierge (Kalex). La igualtat va ser la nota predominant, ja que entre els set primers amb prou feines hi va haver una dècima de segon de distància.

“Els nostres rivals estan més a prop que l’any passat” ? Marc Màrquez espera que tot torni a estar “molt ajustat” en la cursa de demà, després de comprovar en els lliures d’ahir que els seus rivals “estan més a prop que l’any passat”. “Ha sigut un bon primer dia, encara que en comparació amb l’any passat els nostres rivals estan més a prop. El cap de setmana serà totalment en sec, així que les coses tornaran a estar molt ajustades”, va comentar.

Marc Màrquez, ahir durant la primera jornada de lliures.

Marc Màrquez, ahir durant la primera jornada de lliures.REPSOL MEDIA

tracking