SEGRE

DEPORTES

França i Croàcia busquen el títol

Final inèdita al Mundial, on els gals busquen el seu segon campionat després del conquerit el 1998 || Els balcànics, que poden estrenar el palmarès, van ser semifinalistes el mateix any

Didier Deschamps, seleccionador francès.

Didier Deschamps, seleccionador francès.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França, campiona el 1998, i Croàcia, que s’estrena com a finalista, jugaran avui a Moscou (17.00, Telecinco) per convertir-se en el nou rei del món del futbol, en un partit en què l’efectivitat gal·la i el model balcànic s’enfrontaran a la recerca de cosir l’anhelada estrella a la samarreta. La corona, que entregarà la decebedora Alemanya, es quedarà a Europa, i passarà a mans de França, que ha avançat amb més eficàcia que joc, o a una Croàcia que ha fet gala de la seua resistència, superant tres pròrrogues i dos tandes de penals.

L’endemà de la seua festa nacional, el combinat francès podria assaltar el tron futbolístic, que va obtenir un cop i que li va ser negat fa 12 anys. El 1998, va tocar la glòria davant del Brasil a l’aconseguir el seu primer títol al campionat que es va celebrar al seu país, quan jugadors com Mbappé encara no havien nascut. El 2006, a la final recordada pel cop de cap de Zidane a Materazzi, Itàlia els va privar d’aconseguir la segona copa. Ara, 20 anys després, la França multicultural es reflecteix en un grup que no va poder veure en directe les seues gestes, però que provarà d’honrar-lo aixecant la copa.

El president de la FIFA va dir que encara no està confirmada el nombre de seleccions participants

Per la seua part, Croàcia compta també amb un referent: l’equip que va topar, precisament, amb els bleus a les semifinals del Mundial del 1998. També 20 anys després, el quadre balcànic ha aconseguit forjar un equip experimentat i sòlid, que no ha renunciat en tot el torneig al joc combinatiu, malgrat els molts obstacles que s’han anat trobant al llarg del torneig.

Didier Deschamps pot conquerir el seu segon títol, aquesta vegada com a seleccionador francès.

Didier Deschamps pot conquerir el seu segon títol, aquesta vegada com a seleccionador francès.EFE

tracking