CICLISME TOUR DE FRANÇA

Degenkolb venç a l'esprint

El ciclista germànic Degenkolb celebra l’entrada a la meta en primera posició.

El ciclista germànic Degenkolb celebra l’entrada a la meta en primera posició.EFE

El ciclista alemany del Trek-Segafredo, John Degenkolb, va aconseguir emportar-se la novena etapa del Tour de França, disputada sobre 156.5 quilòmetres, entre les localitats d’Arres Citadelle i de Roubaix.

Les caigudes i abandons van protagonitzar la novena etapa des dels primers compassos de la prova, abandons d’homes importants com José Joaquín Rojas (Movistar) o l’australià Richie Porte (BMC Racing) que ho van fer al quilòmetre 7 després d’una caiguda. El ciclista Aussie va abandonar l’etapa amb gestos de dolor i en ambulància i unes hores més tard el seu equip anunciava la retirada del ciclista de la competició.

Tot just engegar l’itinerari es van succeir diversos atacs i escapades fins que al quilòmetre 19 es va fusionar el cap de cursa i el seu grup perseguidor, amb la formació d’una escapada de 10 corredors.

El pavès va posar a prova les estratègies dels equips i, en particular, el francès Romain Bardet (AG2R), la gran esperança de l’afició local, però va punxar a falta de 103 quilòmetres i va canviar de bici fins i tot en dos ocasions, a més de caure a terra més endavant en una tirallonga de caigudes força previsible. A aquests es van sumar més accidents a falta de 80, 70 i 67 quilòmetres per a la meta en els quals hi va haver involucrats diversos corredors.

A 16,1 quilòmetres de la meta es va agitar la carrera, amb escomeses dels homes potents que finalment van brindar la victòria a Degenkolb. L’alemany es va adjudicar l’esprint amb relativa senzillesa davant un Van Avermaet que, tot i ser segon, manté el mallot groc com a líder de la general.