SEGRE

ESPORTS

Una falsa carta oberta del seleccionador croat desencadena la polèmica i la confusió

La missiva, publicada per diversos mitjans, arremetia contra la classe política croata

Una falsa carta oberta del seleccionador croat desencadena la polèmica i la confusió

Una falsa carta oberta del seleccionador croat desencadena la polèmica i la confusióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una suposada carta oberta de Zlatko Dalic, tècnic de la selecció croata que diumenge va aconseguir per primera vegada ser subcampiona del món, ha desencadenat una polèmica al país balcànic, abans de sembrar la confusió en revelar-se que es tractava d’una falsificació.

La missiva, publicada per diversos mitjans, arremetia contra la classe política croata, que suposadament Dalic responsabilitzava dels problemes socials del país balcànic, un dels més pobres de la Unió Europea.

"Tots els jugadors, tot el cos futbolístic, informen el públic que tots els premis del Mundial de Rússia es donaran a un fons especial per als nens de Croàcia", resava la carta, datada el 13 de juliol, és a dir, dos dies abans del partit final del campionat mundial en el qual Croàcia va perdre davant de França. "Aquest fons finançarà vacances d’estiu dels nens de Croàcia, nens de mai han vist el mar Adriàtic (...)" malgrat els més de mil quilòmetres de costa que té el seu país, afegia.

Lectors de dins i fora de Croàcia van llegir amb sorpresa que Dalic suposadament acusava els dirigents polítics de ser "gent dolenta, membres d’una organització criminal", que han portat a la jove nació a la ruïna.

Les paraules atribuïdes al seleccionador nacional denuncien que els jubilats no poden viure de les seues pensions i els pares no tenen què donar-los menjar als seus fills, mentre creix la corrupció i es protegeix el gran capital.

Igor Premuzic, el veritable autor de la "carta de Dalic", va explicar al portal croat Dnevno que es va imaginar "un text d’un univers paral·lel", una "la carta imaginària" que va escriure tal com considera que ho hauria de fer "un veritable esportista i patriota".

Però va assegurar que, en publicar-ho en el seu compte de la xarxa social de Facebook divendres passat (13 de juliol), altres mitjans la difonguessin l’endemà com si fos de Dalic, encara que ell havia deixat clar que no era així.

"Al final he subscrit jo el text com a autor i vaig destacar amb claredat que no ho ha escrit Zlatko Dalic. L’experiment i la introducció del tema en el públic ha mostrat resultats interessants. Ha mostrat que la gran majoria ni ha llegit el text", va declarar Premuzic.

tracking