SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El soci demana explicacions

Sorpresa, decepció i indignació entre abonats i aficionats del Lleida per l’embargament preventiu al club decretat per Hisenda || La situació paralitza l’entitat i li impedeix atendre pagaments

Primera pàgina de la notificació que han rebut aquestes empreses.

Primera pàgina de la notificació que han rebut aquestes empreses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La notícia amb què obria ahir la portada SEGRE, en què s’informava de l’embargament preventiu al Lleida Esportiu decretat per Hisenda per impagaments de gairebé un milió d’euros, va ser acollida per la gran majoria d’abonats i aficionats del club amb sorpresa, decepció i indignació i demanen explicacions als dirigents. Encara que hi va haver qui va apuntar que podria tractar-se d’una represàlia pel suposat posicionament polític del club o fins i tot es va especular que podria tenir relació amb la pugna amb el Força Lleida (davant dels anuncis mutus de comprar un club a l’altre), la majoria dels que es van expressar a través de les xarxes socials volen que el club els doni explicacions.

Des de l’entitat no hi va haver cap reacció oficial ahir ni cap comunicat sobre el tema, malgrat que aquesta situació provoca una paralització ja que no pot efectuar cap pagament.

“Som ambiciosos i intentarem lluitar per tot, però som molts els equips que hi optem”

A l’edició d’ahir, amb la notícia, el president Albert Esteve assenyalava a aquest diari que no els havia arribat cap requeriment, malgrat que l’acord d’adopció de mesures cautelars té data del 2 de juliol i la tècnic en cap del Grup Regional de Recaptació firma el document a data de 12 de juliol.

Val a recordar que es tracta d’un embargament preventiu, que equival a dir que s’està discutint un suposat deute tributari i, per evitar futures insolvències, Hisenda pren la decisió d’embargar per un deute de 928.242,60 euros i així ho comunica a les empreses que col·laboren amb el club amb aportacions econòmiques.

Hisenda dóna un termini de deu dies a aquestes empreses, a comptar a partir de la recepció de la notificació de l’embargament, perquè presentin tota la documentació i els imports i venciments que han de pagar. I en el cas que ja no tinguin pagaments pendents al club, també han de comunicar-ho al fisc. Aquest embargament preventiu d’ingressos que té el Lleida també afecta els seus dos principals benefactors, la Paeria i la Diputació, que davant del deute amb Hisenda tampoc poden entregar les seues aportacions al club, que són de 180.000 i 110.000 euros anuals, respectivament.

Marc Martínez es queda amb "la part bona" de la primera etapa

El centrecampista Marc Martínez va viure ahir la segona presentació com a jugador del Lleida Esportiu. A la seua anterior etapa, la temporada 2015-16, la plantilla va estar diversos mesos sense cobrar, hi va haver tensió entre jugadors i directiva i, malgrat tots els problemes extraesportius, l’equip es va quedar a un pas d’ascendir. Per això Marc Martínez prefereix oblidar els mals records com va manifestar ahir. “Estic content perquè al final sé el que vaig viure aquí, les sensacions i l’estabilitat emocional que vaig tenir. Així que torno amb moltes ganes i esperant que les coses vagin bé”, va assenyalar. Sobre les crítiques que va llançar aleshores al club, va dir: “Aquestes coses poden passar i més en una categoria com aquesta en la qual hi ha molt poca estabilitat. Al final, això és com una empresa que passa una dificultat i en aquell moment sí que és veritat que tots en vam sortir escaldats, però a nivell esportiu va ser espectacular la temporada que vam fer i com em vaig sentir de ben tractat per l’afició. Quan passa el temps et quedes amb les coses bones i deixes enrere les dolentes. El que va passar va ser una excepció.”  Al preguntar-li sobre l’objectiu d’aquesta temporada, va ser caut.  “Per descomptat que som ambiciosos i intentarem lluitar per tot, però no ens hem de marcar un objectiu. He estat moltes temporades a Segona divisió B i parlar és molt bonic però, al final, som molts els equips que optem pel mateix objectiu. Ara hem de centrar-nos a acabar de confeccionar la plantilla, veure com ens relacionem jugadors i entrenador, entrenar-nos fort i després partit a partit ja ens ho anirem trobant”, va concloure.

tracking