SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Thomas reforça el liderat guanyant a l'Alpe-d'Huez

En el Movistar, Landa aguanta malgrat el dolor i Quintana perd 47 segons

Geraint Thomas celebra el seu segon triomf seguit al Tour.

Geraint Thomas celebra el seu segon triomf seguit al Tour.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Geraint Thomas es va imposar ahir en la dotzena etapa del Tour de França, reforçant el mallot groc de líder, amb Mikel Landa entre els millors i Nairo Quintana cedint gairebé un minut. Thomas va arribar a perdre terreny respecte a Froome, però el cansament acumulat els va afectar a tots i finalment els cinc que van arribar junts (Dumoulin, Bardet, Landa i els dos Sky) es van jugar el triomf en un esprint on l’exprés de Cardiff va treure segons a part de la bonificació.

La nombrosa escapada de la jornada no va quallar malgrat els esforços de l’holandès Steven Kruijswijk, l’últim supervivent, assolit a 4 quilòmetres de meta després d’una arrancada de Froome. El líder del LottoNL- Jumbo es va posar en la fuga pujant La Madeleine, on va puntuar al capdavant Alaphilippe, en pugna amb Barguil pel mallot de la muntanya.

Va ser a la Croix de Fer on va enlairar-se Kruijswijk per iniciar una crono contra el món. A peu de l’Alpe-d’Huez va entrar a les rampes amb 4 minuts d’avanç. Castroviejo va cedir llavors davant Kwiatkowski. Començava una apassionant persecució. El colombià Egan Bernal va prendre el relleu per remolcar els seus líders.

El ritme va paralitzar els intents dels rivals. Es va produir la selecció definitiva. Nibali, Quintana i Landa van canviar de ritme lluny de meta, però l’Sky ni es va immutar. Va cremar les naus Bardet, però tampoc hi va haver manera perquè el va atrapar Dumoulin. Llavors Bernal va deixar el testimoni a Thomas. Froome va provar sort dos vegades, però l’únic que va aconseguir va ser ajuntar el grup que es jugaria l’etapa. L’aturada per controlar la posició dels rivals va permetre a Landa tornar a enllaçar, i va atacar el basc, però Thomas va ser superior a tots. Es va llançar Dumoulin a buscar l’etapa, però el gal·lès va intervenir a 500 metres del cim per reforçar el mallot groc.

tracking