SEGRE

PIRAGÜISME CAMPIONAT DEL MÓN JÚNIOR I SUB-23

Un bronze d'Etxaniz per tancar el Mundial

El lleidatà aconsegueix la segona medalla al ser tercer en Kayak Extreme || També va acabar novè a la final de K1

Pau Etxaniz, a la dreta, al podi de Kayak Extreme que posava el punt final al Mundial d’Ivrea.

Pau Etxaniz, a la dreta, al podi de Kayak Extreme que posava el punt final al Mundial d’Ivrea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Pau Etxaniz es va penjar ahir la medalla de bronze a la prova de K1 Extreme del Campionat del Món júnior d’eslàlom d’Ivrea, la segona que aconsegueix al certamen italià després del bronze aconseguit divendres passat al C2 mixt, al costat de la gallega Ainhoa Lameiro. Amb aquesta medalla també es rescabala de la penalització que dissabte el va privar de proclamar-se subcampió del món de C1, categoria en la qual el també urgellenc Miquel Travé va conquerir el títol mundial.

Abans de la prova extrema, Etxaniz, que ha participat en quatre disciplines en aquest campionat del món, va disputar les semifinals de K1, que va superar folgadament. Va marcar el millor registre en meta, però va ser relegat a la cinquena posició al ser penalitzat amb quatre segons. A la lluita per les medalles, el palista del Cadí no va baixar tan còmode i va acabar amb un temps pitjor que en semifinals, la qual cosa el va fer quedar a la novena posició. La prova la va dominar el txec Jan Barta, al davant del francès Anatole Delassus i del txec Tomas Zima. A la jornada de la tarda, Etxaniz va disputar el Kayak Extreme. Va superar els quarts de final i les semifinals, mentre que a la final es va haver de conformar amb el bronze, al ser superat pel suís Jan Rohrer i el txec Jakub Krejci.

Va acabar el certamen en tercera posició amb 5 medalles, 4 de les quals amb participació lleidatana

Finalment, la delegació espanyola ha tancat el Mundial júnior i sub-23 d’Ivrea amb un total de cinc medalles, en quatre amb participació lleidatana. El seleccionador, el també urgellenc Guillermo Díez-Canedo, es va mostrar satisfet. “Tothom ha remat com s’esperava i hem cobert les expectatives. A més, ser el tercer país del campionat a nivell global és tota una fita”, va apuntar.

tracking