SEGRE

ESPORTS

Cristiano, Griezmann, Mbappé, Messi, Modric i Varane entre els candidats

La recent victòria de França en el Mundial de Rússia ha fet que la selecció gal·la sigui la més representada en les nominacions

Messi es refresca durant l’entrenament d’Argentina.

Messi es refresca durant l’entrenament d’Argentina.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portuguès Cristiano Ronaldo, els belgues Eden Hazard i Kevin de Bruyne, els francesos Antoine Griezmann, Kylian Mbappé i Raphael Varane, l’anglès Harry Kane, l’argentí Lionel Messi, el croat Luka Modric i el marroquí Mohamed Salah són els onze nominats al premi The Best" que atorga la FIFA als jugadors més destacats de l’any.

La recent victòria de França en el Mundial de Rússia ha fet que la selecció gal·la sigui la més representada en les nominacions.

En el futbol femení les candidates són Lucy Bronze (ING/Olympique Lyonnais); Pernille Harder (DIN/Wolfsburgo), Ada Hegerberg (NOR/Olympique Lyonnais), Amandine Henry (FRA/Olympique Lyonnais), Samantha Kerr (AUS/Sky Blue FC/Perth Glory FC/Chicago Red Stars), Saki Kumagai (JAP/Olympique Lyonnais), Dzsenifer Marozsán (GER/Olympique Lyonnais), Marta (BRA/Orlando Pride), Megan Rapinoe (UTILITZA/Seattle Reign) i Wendie Renard (FRA/Olympique Lyonnais).

En l’apartat d’entrenadors, el de l’Atlético de Madrid, Diego Simeone: el del Barcelona, Ernesto Valverde, i Zinedine Zidane, entrenador del Reial Madrid la passada temporada, figuren entre els onze nominats.

Al costat d’aquests tres, la resta de candidats revelat aquest dimarts per la FIFA són el francès Didier Deshamps, guanyador del passat Mundial, el croat Zlatko Dalic, finalista en Rússia 2018, el seleccionador rus Stanislav Cherchesov, l’anglès Gareth Southgate, el tècnic espanyol de la selecció belga, Roberto Martínez, Pep Guardiola (Manchester City), Massimiliano Allegri (Juventus) i Jürgen Klopp (Liverpool).

Jorge Vilda, tècnic de la selecció espanyola femenina, ha estat inclòs entre els deu nominats al premi "The Best" que atorga la FIFA al millor entrenador del futbol femení el 2018.

Vilda va classificar la selecció espanyola al Mundial femení del proper any a França, amb sis victòries, 17 gols a favor i tan sols un en contra, en una temporada en què La Roja, també es va imposar a la Copa Xipre, per davant d’Itàlia, Corea del Nord i Suïssa.

Juntament amb l’espanyol són candidats l’alemany Stephan Lerch (Wolfsburgo), l’anglès Mark Parsons (Portland Thorns), el francès Reynald Pedros (Olympique Lyon), el seleccionador australià Alen Stajcic, el seleccionador brasiler Vadao i quatre entrenadores Emma Hayes (Chelsea), la seleccionadora japonesa Asako Takakura, l’alemanya Martina Voss-Tecklenburg (seleccionadora suïssa), la seleccionadora holandesa Sarina Wiegman.

D’entre els nominats, elegits per un panell d’experts, sortiran els tres finalistes de cada apartat, en una votació en què participaran els aficionats, per mitjà d’internet, periodistes, seleccionadors i capitans dels equips nacionals. Els tres més votats acudiran a la gala que se celebrarà el 24 de setembre a Londres, on es revelarà el nom del guanyador.

tracking