SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

El Tour passa avui per Aran

Vint dels 22 equips i més de 600 persones pernoctaran aquesta nit en hotels de la Val en la jornada que acaba a Bagnères-de-Luchon || La sortida d’etapa el 2016 va deixar 1,6 milions d’euros

La sortida d’etapa a Vielha el 2016 va motivar una gran expectació de públic.

La sortida d’etapa a Vielha el 2016 va motivar una gran expectació de públic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran tindrà el privilegi de veure passar avui els únics 18 quilòmetres del Tour de França 2018 que discorreran fora del territori francès, en la setzena etapa entre Carcassona i Luchon, amb el pas dels corredors per les poblacions de Les i Bossòst. Encara que aquesta vegada no hi haurà sortida ni arribada d’etapa com ha ocorregut en els últims anys (l’última vegada va ser el 2016), vint dels 22 equips pernoctaran avui en hotels de la Val en l’etapa que acaba a Bagnères-de-Luchon. “Hi haurà més de 600 ocupacions en hotels de Baqueira, Garós, Salardú, Betrén, Vielha o Eth Pont d’Arròs. També hi ha aficionats al ciclisme que vindran a veure el pas de la cursa i alguns hi pernoctaran almenys un parell de nits, a banda dels turistes que vénen per aquestes dates”, va explicar a SEGRE la conselhera de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz.

El Conselh Generau d’Aran té previst elaborar, després del pas de la carrera, un estudi sobre l’impacte econòmic i mediàtic que tindrà a la comarca aquesta visita llampec del Tour que, encara que “important i beneficiós pels ingressos indirectes per les pernoctacions i la repercussió mediàtica que té”, segons Anna Díaz, lògicament no assolirà els 1,6 milions d’euros (415.000 euros en allotjaments i 1.175.000 en gastronomia i comerços) d’ingressos que va deixar la sortida de l’etapa Vielha-Andorra el 2016.

La ronda gal·la va passar per terres araneses el 2014 i dos anys després Vielha va ser sortida d’etapa

El Tour recorre la Val d’Aran per tercera vegada en els últims cinc anys. El 2014 va allotjar el mateix recorregut que en aquesta edició, entrant a la província de Lleida per Pontaut i seguint per Les i Bossòst, abans d’iniciar l’ascensió a Eth Portilhon, un dels ports mítics de la ronda gal·la i que també ha acollit alguna etapa de la Vuelta a Espanya. El 2016 Vielha va ser sortida de l’etapa abans esmentada, però va ser el pas en l’edició del 2006, amb el final d’etapa al pla de Beret, quan Aran es va posicionar com a escenari per al Tour.

tracking