SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Fiscalia vol saber qui va donar el fetge a Abidal

Vol reobrir el cas per dubtes sobre la documentació aportada pel francès

Éric Abidal, en una compareixença recent en el seu actual càrrec de secretari tècnic del FC Barcelona.

Éric Abidal, en una compareixença recent en el seu actual càrrec de secretari tècnic del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona que reobri la investigació sobre el trasplantament de fetge a l’exjugador i actual secretari tècnic del FC Barcelona, Éric Abidal, realitzat el 2012 a l’Hospital Clínic de la capital catalana, segons va avançar El Mundo. La Fiscalia va presentar un escrit divendres passat “a efectes d’aclarir les diferències trobades fins a la data en la diferent documentació que obra en la causa així com als efectes de provar de determinar amb exactitud la identitat del donant”.

Fa un any el jutjat va obrir una investigació per un presumpte delicte de tràfic il·legal d’òrgans al captar una conversa de Sandro Rosell amb una altra persona en la qual s’assenyalava el següent: “A aquest paio li comprem un fetge il·legal” o “vam vendre que era del cosí... que era del cosí! Li vam pagar dos anys del contracte, el que li quedava.” Després d’un any d’investigacions, el 18 de maig passat el jutjat de Barcelona finalment va arxivar la causa al no trobar proves de delicte.

Per la seua part, fa uns dies l’Organització Nacional de Trasplantaments va concloure que el d’Abidal “es va realitzar conforme a la llei”; i l’Hospital Clínic de Barcelona va confirmar que “es va seguir la llei al peu de la lletra”.

Desplegaran demà una pancarta al seu pas en què es llegirà: “Sandro, Lleida t’estima”

En canvi, la Fiscalia considera que existeixen dubtes sobre la identitat de la persona que va donar el fetge (un cosí d’Abidal resident a França anomenat Gerard) i si ho va fer de forma altruista com estipula la legislació espanyola.

tracking