SEGRE

DEPORTES

Segon triomf del francès Alaphilippe

Guanya la primera etapa pirinenca com ja va fer als Alps en un dia de caigudes || Thomas segueix manant a la general

Un grup de corredors durant l’etapa d’ahir en plena ascensió.

Un grup de corredors durant l’etapa d’ahir en plena ascensió.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) es va imposar ahir en la setzena etapa del Tour de França, disputada entre Carcassona i Bagnères-de-Luchon sobre 218 quilòmetres, sobrevivint a una altra llarga i nodrida escapada i aconseguint la seua segona victòria parcial a banda de reservar-se el mallot de líder de la muntanya.

Alaphilippe, vencedor ja a Le Grand-Bornand en la desena etapa, i segon a Mende en la catorzena, continua amb el seu gran Tour anotant-se una segona etapa amb una exhibició de força en la pujada al coll d’Eth Portilhon (1a) i assolint a més, de manera virtual, el mallot de taques roges.

Espectaculars caigudes de Yates i Gilbert, encara que els dos ciclistes van poder seguir en carrera

Va guanyar el gal, però hi va contribuir la caiguda d’Adam Yates (Mitchelton-Scott) quan liderava la carrera. Després de coronar amb uns 17 segons de marge Eth Portilhon, el britànic se’n va anar a terra en un revolt d’esquerres, perdent el control de la roda de davant, i Alaphilippe li va passar com una moto conscient que l’etapa era seua.

Abans, en una escapada formada per fins a 44 ciclistes davant del gran grup dels favorits, hi va haver diversos protagonistes. El primer, un Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) que va caure al negociar malament un revolt i va sortir de la carretera per sobre d’un petit mur de pedra. El belga va poder, no obstant, seguir en carrera encara que es va quedar endarrerit respecte al grup que precedia en el descens del coll de Portet-d’Aspet, sent assistit mèdicament en marxa.

També van aportar una mica d’emoció el veterà Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) o Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida), que van atacar al coll d’Eth Portilhon (1a, amb 8,3 quilòmetres al 7,1% de pendent mitjà) pensant en aquest triomf d’etapa que Alaphilippe tenia reservat i que es va adjudicar traient-los avantatge en les últimes rampes. Al darrere, en el grup dels candidats al triomf final, hi va haver pocs atacs. Tímids van ser els de Jakob Fuglsang (Astana) o Ilnur Zakarin (Katusha); de més renom va ser el de Mikel Landa (Movistar Team), pujant i de nou en la baixada d’Eth Portilhon, que va estirar el grup i va arribar a tallar-lo, però finalment van arribar junts a meta a gairebé 9 minuts.

De res va servir que el Movistar Team tingués el català Marc Soler i el costa-riqueny Andrey Amador davant, en una escapada en la qual únicament el Team Sky no va ficar ningú. No hi va haver atacs, només aquest canvi de ritme de Landa que va fer patir algun home de la general, però tan sols per retallar uns escassos metres.

tracking