SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça expulsa 33 socis i en castiga 2.800 per la revenda

Estan acusats de fer negoci amb l’últim clàssic al Camp Nou

Agents de seguretat fan controls a les entrades de l’estadi blaugrana.

Agents de seguretat fan controls a les entrades de l’estadi blaugrana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha sancionat 2.822 socis per fer negoci amb els seus carnets d’abonat del Camp Nou i n’ha expulsat 33 d’aquests, per reiteració en aquesta pràctica, i prepara una querella criminal contra entitats i persones que s’han beneficiat d’aquests seients per fer negoci a l’esquena de l’entitat blaugrana.

El portaveu de la junta, Josep Vives, va anunciar ahir aquestes mesures i va informar que aquesta actuació s’emmarca en “la lluita contra el frau” i contra “les xarxes organitzades” en la venda d’entrades al Camp Nou. Malgrat que fa anys que el Barça lluita en aquesta matèria, la junta va decidir donar un cop a aquestes xarxes en el passat clàssic contra el Madrid amb un dispositiu de 120 persones, amb el qual l’entitat va detectar una sèrie d’entrades falsificades, la informació de les quals al paper contenia un codi QR que coincidia amb l’abonament de 2.822 socis.

A partir d’aquesta data, tots aquests abonaments van ser suspesos i es van incoar 2.822 expedients i l’inici del posterior procediment disciplinari que va dur a terme la comissió de disciplina, composta per cinc juristes socis del club, que actuen independentment de la directiva. De les indagacions amb els socis amonestats, el club ha admès que ha pogut “reunir informació important” de com funcionen “les xarxes delictives de venda d’entrades”, tant entitats com persones.

Gràcies a aquesta informació rebuda, el portaveu de la junta va informar que el club interposarà una querella criminal contra aquestes xarxes. El Barça calcula que per la venda d’entrades vinculades als 2.822 abonaments de socis va perdre 1.500.000 euros en el clàssic i, per això, a més de la sanció prevista contra els socis, també els reclama aquesta quantitat.

De tots ells, la comissió disciplinària ha decidit expulsar 33 socis abonats per reincidència i aplicar una sanció de 10 mesos de suspensió a 511 socis que han retornat els diners, una altra de 14 mesos a 481 que simplement han reconegut els fets i una altra de 18 mesos a 1.673 abonats. Els abonaments dels 33 expulsats es posen a disposició dels socis en llista d’espera.

tracking