SEGRE

AUTOMOBILISME GP HONGRIA DE F-1

Hamilton firma la 'pole' 77 de la seua carrera i la sisena a Hongria

El líder va aprofitar la meteorologia adversa

Lewis Hamilton, ahir durant els entrenaments oficials a Hungaroring.

Lewis Hamilton, ahir durant els entrenaments oficials a Hungaroring.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), líder del Mundial de Fórmula 1, sortirà primer en el Gran Premi d’Hongria, el dotzè del campionat, després de firmar ahir al plujós Hungaroring la setanta-setena pole de la seua carrera, en una qualificació en la qual es va reivindicar l’espanyol Carlos Sainz (Renault), ignorant la pressió per acabar cinquè.

Hamilton, que havia arrabassat el liderat a l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) diumenge passat a Hockenheim, li va assestar ahir un nou cop psicològic que haurà de ratificar, si vol fer un pas important cap al cinquè títol, en la carrera d’avui, l’última abans de l’aturada vacacional d’un Mundial que es reprendrà a finals d’agost, a Spa-Francorchamps (Bèlgica).

Va fer el cinquè millor temps, mentre que Alonso va quedar fora a la Q2 i partirà onzè

Vettel (a 17 punts dels 188 amb els quals comanda Hamilton), que havia marcat el millor temps en la jornada d’entrenaments de divendres, va tornar a ser el més ràpid ahir en l’últim assaig lliure, en sec. I va marcar el millor parcial tant en la primera (Q1) com en la segona ronda (Q2) d’una qualificació que va començar amb pluja intermitent i aparell elèctric, que va evolucionar al pneumàtic intermedi i va acabar amb pneumàtics de moll, amb precipitacions abundants.

Circumstància que va aprofitar a la perfecció Hamilton (les cinc victòries del qual a Hongria ningú no iguala) per firmar la seua sisena a Hungaroring,

Per la seua part, l’espanyol Fernando Alonso (McLaren) no va poder pescar en aigües tèrboles i va quedar eliminat en la Q2. El doble campió mundial asturià celebrarà el seu trenta-setè aniversari avui arrancant onzè en el lloc on va guanyar la seua primera carrera, el 2003.

tracking