SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

La TV, en mans del Lleida

L’RFEF volia negociar conjuntament els drets de Segona B i Tercera || Competència atorga la titularitat als clubs i posa límits a la Federació

Un tècnic de TV3, amb la càmera durant una retransmissió d’un partit al Camp d’Esports.

Un tècnic de TV3, amb la càmera durant una retransmissió d’un partit al Camp d’Esports.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’RFEF no podrà negociar conjuntament els drets audiovisuals de la Segona B i Tercera divisió com pretenia inicialment. En el cas del Lleida Esportiu, el club negocia cada any els seus drets i sempre ha arribat a un acord amb TV3 en la competició de Lliga.

Segons el portal especialitzat en dret esportiu Iusport, la Sala de Competència del Consell de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, en un expedient obert arran d’una denúncia de Prolliga (que agrupa a les dos categories que succeeixen a les dos professionals), reconeix que aquests clubs de Segona B i Tercera són els titulars dels drets audiovisuals. Textualment diu el següent: “No obstant això, la Sala comparteix amb la DC que, de la redacció dels apartats 1 i 4 de l’article 2 del Reial Decret-llei 5/2015, pot extreure’s que els clubs de Segona divisió B i Tercera divisió són titulars dels seus drets d’imatge, de forma que, de cara a la comercialització dels drets audiovisuals d’aquests clubs, l’actuació de l’RFEF ha de ser necessàriament limitada, minimitzant les distorsions a la llibertat d’empresa dels esmentats clubs”.

El club lleidatà va firmar la campanya passada l’acord anual amb TV3 que li va suposar 40.500 euros

L’RFEF havia remès el 29 de juny passat una circular a tots els clubs de Segona B i Tercera establint la comercialització conjunta dels drets de televisió “sense cap tipus de limitació”. El dictamen de la Comissió de la Competència no s’oposa frontalment a aquesta opció, però sí que posa límits a l’actuació de l’RFEF en aquest àmbit.

El conveni anual que va firmar la temporada passada el Lleida amb TV3 va suposar per al club blau una quantitat fixa de 40.500 euros, fos quin fos el nombre de partits que la televisió autonòmica catalana retransmetés al Camp d’Esports durant la Lliga. Si l’equip lleidatà s’hagués classificat per al play-off, l’acord establia 7.500 euros més per cada partit televisat.

En un altre ordre de coses, el Lleida afrontarà avui a Gavà (19.00) la seua estrena a la Copa Catalunya.

tracking