NATACIÓ COMPETICIÓ

Tercer or de Paula Juste

La nadadora del CN Lleida bat el rècord del campionat estatal infantil en els 200 estils i afegeix el títol al de 400 estils i 200 papallona || Òscar Díez, del CN Cervera, finalista en els 100 papallona

Paula Juste, amb la tercera medalla d’or en els campionats estatals de categoria infantil.

La lleidatana Paula Juste continua brillant en el Campionat d’Espanya infantil de natació i ahir va sumar el seu tercer or al guanyar en la prova dels 200 estils, batent a més el rècord de l’Estatal i afegint una nova medalla a la seua collita, que inclou dos ors més en 400 estils i 200 papallona. La nadadora del CN Lleida va acabar la final amb un temps de 2:18.07 i va ser superior a les rivals, ja que Marta Cabanes (CN Daimiel) va ser segona a 4.83 i Paula Ruiz (CT Elx), tercera a 4.89. En les eliminatòries, Juste havia confirmat la seua condició de favorita amb un 2:21.56, superant les dos nadadores que la van acompanyar en el podi. Avui, la lleidatana competirà en els 400 lliures, on nadarà pel seu quart or.

Per la seua part, un altre resultat destacat de la jornada dels Estatals va ser la setena posició d’Òscar Díez, del CN Cervera, en els 100 papallona. El nadador lleidatà va acabar la prova amb un temps de 58.35, molt a prop de la sisena posició. Díez havia marcat el setè millor crono en les eliminatòries (58.57). El representant del CN Cervera també va disputar les sèries dels 50 lliures, on va acabar el 14.

El nadador del CN Lleida es va quedar a les portes de la lluita per les medalles en la prova dels 100 papallona

D’altra banda, Pepe Vendrell, del CN Lleida, es va quedar a les portes de la final de 100 papallona al marcar l’onzè crono en les sèries i va ser vintè en els 400 lliures. Andrea Serlavós, de l’Inef Lleida, va acabar dotzena en els 200 braça, la mateixa prova en què Alexandra Papell, del CEN Balaguer, va acabar en el lloc 32. En els 200 lliures, Mireia Gatnau, del CN Cervera, va ser la millor de les representants lleidatanes a l’acabar al lloc 19, mentre que Laura Huguet, de l’Inef Lleida, va acabar en la trenta-dosena posició, just davant d’Aurembiaix Pifarré, del CEN Balaguer. Finalment, el relleu 4x100 estils femení de l’Inef Lleida va acabar al lloc 26 amb un crono de 4:48.87.

Garcia Kirichenko i Ferran Julià, amb la selecció

Cristina Garcia Kirichenko, nadadora del CN Lleida, i Ferran Julià, del CN Cervera, han estat seleccionats per la Federació Espanyola de Natació (RFEN) per formar part de l’equip que competirà en els Youth Olympic Games, que se celebraran del 7 al 12 d’octubre a Buenos Aires (Argentina). Garcia Kirichenko formarà equip al costat de Tamara Frías (CN Motril), Andrea Galisteo (Real Canoe) i Alba Vázquez (CN Colombino). La lleidatana acudirà del 3 al 9 d’agost al Campionat d’Europa de categoria absoluta, que es disputarà a Glasgow. Competirà en les proves de 100 i 200 esquena, distancia aquesta última en la qual és l’actual subcampiona d’Espanya, només superada per l’olímpica África de Zamora en el campionat celebrat a Màlaga, on va aconseguir el bitllet per a la cita escocesa. Per la seua part, Ferran Julià compartirà equip estatal a Buenos Aires amb Marcos Gil (CN Granollers), Manuel Martos (H2O El Ejido) i Ferran Siré (CN Tarraco).