SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Thomas sentencia el Tour

Avui entrarà de groc als Camps Elisis de París després de ser tercer a la crono || Dumoulin va guanyar l’etapa al corregir el VAR el temps de Froome

Geraint Thomas celebra el seu triomf al Tour de França després d’acabar tercer en l’única contrarellotge d’aquesta edició.

Geraint Thomas celebra el seu triomf al Tour de França després d’acabar tercer en l’única contrarellotge d’aquesta edició.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’holandès Tom Dumoulin (Sunweb) es va imposar en la vintena etapa del Tour de França disputada en la modalitat de contrarellotge individual entre Saint-Pée-Sur-Nivelle i Espelette, de 31 quilòmetres, que va tenir un final esperpèntic i ridícul, i en la qual el britànic Geraint Thomas (Sky), tercer, va sentenciar el seu triomf a la general. Dumoulim va marcar un temps de 40.52 minuts, a 1 segon es va classificar Chris Froome (Sky) i tercer, Thomas a 14. Mikel Landa (Movistar) es va deixar 3.11 minuts. Thomas l’acompanyaran al podi Dumoulin i Froome. Mikel Landa acabarà setè a 7.31. Avui conclou la 105 edició del Tour amb la vint-i-unena etapa entre Houilles i París, de 116 quilòmetres.

La resolució de l’etapa d’ahir va tenir fins i tot caires còmics. Les classificacions virtuals havien donat el millor registre a Chris Froome en la contrarellotge davant de Tom Dumoulin. Només faltava per entrar Geraint Thomas, que venia com una moto marcant els millors cronos. De sobte va abaixar el ritme per cedir el triomf al seu company, al rei destronat. I ho va fer sense dissimulacions, fins i tot va deixar de pedalar en una baixada. Però la retransmissió de televisió i el directe digital del Tour havien donat erròniament el millor temps de l’etapa a Froome. A les imatges es comprova amb nitidesa com s’havia parat el crono manual uns deu metres abans que creués la meta.

El jurat va aplicar després els temps oficials a favor de Dumoulin i va corregir la confusió. El VAR, tan de moda després de l’últim Mundial de futbol, va impartir justícia i va tombar el quàdruple campió del Tour.

Froome no comptava amb l’aparició d’un Dumoulin que el va superar per un segon (40:52). Mentrestant, Thomas va creuar la meta en tercera posició i com a virtual campió del Tour, a falta del protocol·lari últim recorregut en el qual Froome cedirà la corona al seu company als Camps Elisis de París.

Geraint Thomas celebra el seu triomf al Tour de França després d’acabar tercer en l’única contrarellotge d’aquesta edició.

Geraint Thomas celebra el seu triomf al Tour de França després d’acabar tercer en l’única contrarellotge d’aquesta edició.EFE

tracking