ATLETISME CARRERES POPULARS

La Fita Alta Madness de Mollerussa recull 6.000 € per una causa solidària

Els onze participants de la prova, deu pels dorsals subhastats i el guanyador de La Fletxa.ANNA BERGA

La capital del Pla d’Urgell va acollir dissabte la tercera edició de la carrera vertical de caràcter solidari, coneguda amb el nom de Fita Alta Madness, que va aconseguir recaptar uns 6.000 euros per lluitar contra les malalties minoritàries.

En aquesta singular prova només corren deu atletes, que guanyen la seua participació licitant en una subhasta per cada un dels deu dorsals. La mitjana que es va recaptar amb la subhasta dels dorsals va ser d’uns 400 euros, cosa que va donar una recaptació d’uns 4.000 euros, però l’organització preveu arribar als 6.000 a través dels donatius, tant de particulars com de les empreses, segons va explicar Jordi Balagué, del Grup Excursionista Serralada.

La prova consisteix a fer cent pujades i baixades en un traçat tancat del Circuit de la Serra, que suma un total de 7 km i 700 metres de desnivell. Ja que només hi ha 10 dorsals i molta demanda, prèviament a la Fita Alta va tenir lloc La Fletxa de la Fita Alta, el guanyador de la qual també va participar en la prova, amb onze al final. El vencedor de la Fita Alta va rebre el títol de La Bèstia de la Fita Alta.

Només corren 10 atletes, dels quals se subhasten els dorsals, i pugen i baixen cent cops un traçat de 7 km

Els diners recaptats es destinaran a lluitar contra la miopatia miotubular: una malaltia minoritària que afecta un de cada 50.000 nounats i que, en molts casos, l’esperança de vida és de només un any. Un d’aquests nens és Lluc, els pares del qual aquest any s’han proposat destinar la meitat dels diners recollits a una altra malaltia minoritària com és la neurofibromatosi.

Aquesta patologia afecta principalment el sistema nerviós i la pateixen un de cada 30.000 nounats. Així, el 50% de la recaptació anirà a la fundació anglesa The Myotubular Trust i l’altra meitat a Acnefi Neurofibromatosis.