SEGRE

FUTBOL CELEBRACIONS

El Barbens celebra el centenari

Comença avui amb un sopar multitudinari i diversos homenatges || Es va fundar l’1 de gener del 1918

Dos futbolistes del Barbens dels anys 40 en una de les fotos més antigues que s’han pogut reunir.

Dos futbolistes del Barbens dels anys 40 en una de les fotos més antigues que s’han pogut reunir.CF BARBENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Barbens està de celebració, ja que aquest any se’n compleix el centenari i per commemorar l’efemèride ha programat tota una sèrie d’actes que començaran avui dissabte. El club ha preparat per a l’ocasió una exposició de material relacionat amb la seua història amb fotografies, trofeus, fitxes d’exjugadors i fins i tot l’emblema que lluïen al “camionet”, com així anomenaven al vehicle amb el qual els jugadors del Barbens anaven antany a disputar els partits a altres poblacions. Consistia en una fusta en què figurava l’escut del club i tocaven el clàxon per anunciar que arribava l’equip.

Avui començaran les celebracions amb un sopar, en el qual s’ajuntaran diverses generacions de membres vinculats al club, i una entrega de plaques d’homenatge a diferents personalitats del municipi. També hi assistiran directius de la Federació Catalana de Futbol a Lleida, encapçalats pel delegat territorial i vicepresident de la Catalana Jordi Terés, que entregaran al president del club, Marc Solsona, una placa commemorativa del centenari. “La data d’inscripció del club és l’1 de gener del 1918, però pel que sabem ja es jugava al futbol en anys anteriors amb altres pobles veïns, encara que sense estar federats”, explica Marc Solsona, un jove president de només vint-i-vuit anys que en suma dos al càrrec i cinc com a directiu.

La junta actual, a més de l’anterior que presidia Jaume Jové, són les més joves de la història del club, amb edats que oscil·len entre els vint i trenta anys. Durant aquests cent anys, el Barbens també ha comtpat amb una presidenta, Irene Potrony, que va precedir les dos últimes juntes.

Els actes de celebració continuaran el dia 15 amb la inauguració d’un mural al camp de futbol, coincidint amb la festa major. I a l’octubre, l’FCF els entregarà un trofeu i s’obrirà de nou l’exposició.

Homenatge especial a l’equip del 1952 i al president Un dels actes més emotius d’avui serà l’homenatge al recordat equip de l’any 1952. Els homenatjats seran Josep Farré, Juan García, Ramon Torres, Àngel Garulo, Josep Ribera, Jaume Solsona, Josep Seguí, Josep Gómez, Miquel Flaqué, Milton Carreres, Juan Planes, Macario Viles, Miquel Viles, Julio Ribera, Pepe Ribera i Ramon Gilabert, així com el president, Josep Maria Valls.

Dos futbolistes del Barbens dels anys 40 en una de les fotos més antigues que s’han pogut reunir.

Dos futbolistes del Barbens dels anys 40 en una de les fotos més antigues que s’han pogut reunir.CF BARBENS

tracking