SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA

Pedrosa, el més ràpid

El pilot de Castellar del Vallès, l’any de la seua retirada, obté el millor temps en la primera jornada d’entrenaments lliures || Màrquez va finalitzar desè

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El català Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) va avisar de les seues intencions per la temporada del seu comiat de la competició activa i es va convertir ahir en el pilot més ràpid de la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi de la República Txeca al circuit de Brno. Per la seua part, el lleidatà Marc Màrquez, que va acabar tercer l’entrenament matinal a tan sols 181 mil·lèsimes del millor temps, va optar per rodar amb pneumàtics utilitzats tota la sessió i va ocupar la desena posició final.

Pedrosa va sorprendre al final del dia, després de ser només setè al matí, al convertir-se en el més ràpid i això després de rebaixar el seu propi rècord del traçat, que va establir el 2014 amb un registre de 1:56.027, amb la qual cosa va desbancar els principals favorits.

El pilot de Castellar del Vallès va marcar un millor temps de 1:55.976 amb el qual va superar en 123 mil·lèsimes de segon l’italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18), segon en discòrdia, i l’espanyol Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP17), entossudit a demostrar que encara té “un forat” a la categoria de MotoGP abans que el francès Fabio Quartararo, el seu màxim rival en la disputa per la segona Yamaha YZR M 1 de la nova escuderia Petronas de MotoGP.

Marc Màrquez va comandar a l’inici, però, a diferència de gairebé tots, no va posar goma tova al final. Va rodar amb pneumàtic dur davant i darrere, preparant la carrera, com sol fer els divendres. El campió del món de MotoGP va entrar al top 10 pels pèls. De tota manera, no es preveu pluja, amb la qual cosa el pas a la lluita per la pole no ha de ser compromès per al pilot de Cervera.

Màrquez va declarar després de la sessió que “estem una mica enrere a la taula de temps però ens hem centrat en el ritme i no hi ha gaire distància amb els primers. No obstant, Dovizioso ha fet moltes voltes amb pneumàtics utilitzats i Dani [Pedrosa] també ha anat molt ràpid, així que esperarem a veure què passa, demà [avui per al lector] entendrem millor en quin punt estem. Segurament diumenge optem pel pneumàtic dur davant”.

Àlex Màrquez, quart millor temps en Moto2 L’alemany Marcel Schrotter (Kalex) va manar durant gairebé tota la primera sessió d’entrenaments lliures per al Gran Premi de la República Txeca de Moto2, en la qual el lleidatà Àlex Màrquez (Estrella Galícia 0’0 Kalex) va ser el millor espanyol en la quarta posició. Schrotter va marcar un millor temps de 2:03.854 en la setena volta que ni ell ni ningú va poder rebaixar durant la resta de la tanda inicial de proves, en la qual els qui més se li van atansar van ser els italians Romano Fenati (Kalex), Francesco Bargnaia (Kalex), líder en la provisional del mundial, i Andrea Locatelli (Kalex). Després de dos setmanes de parèntesi vacacional, Àlex Màrquez va tornar molt motivat i ho va demostrar al marcar un temps de 2’03.411 durant l’FP2, amb el qual va rebaixar en un segon la seua millor volta de l’FP1. Màrquez va ser quart, però a menys de tres dècimes de segon de la referència del dia. L’abrasiva calor al circuit de Brno va deixar temperatures de pista que van arribar als 49 graus. Per la seua part, l’alemany Phillip Oettl (KTM) va dominar en la categoria de Moto3, on el líder del mundial, l’espanyol Jorge Martín (Honda), va patir una caiguda en la qual es va fracturar el braç esquerre i compromet en gran manera la seua situació en el campionat a l’haver de ser intervingut quirúrgicament i necessitar un període de descans i recuperació de la lesió.

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.

Marc Màrquez ahir durant la primera jornada d’entrenaments lliures al circuit de Brno.REPSOL MEDIA

tracking