SEGRE

DEPORTES

A pilota aturada

El Lleida passa a la tercera ronda de la Copa Catalunya al derrotar l’Ascó a domicili amb dos jugades d’estratègia en un fluix partit |

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ja està a la tercera ronda de la Copa Catalunya al derrotar a domicili l’Ascó (1-2), equip de Tercera divisió, gràcies a dos gols d’estratègia –el primer de falta directa i el segon de segona jugada–, en un fluix partit, amb futbol poc vistós, molt travat i amb escassíssimes ocasions de gol.

Sens dubte, en el pobre espectacle presenciat a l’Annex d’Ascó –de reduïdes dimensions i de gespa artificial– va influir, a més del mateix camp, el fet de tractar-se d’un duel més de pretemporada i la calor que va asfixiar per moment els jugadors, fins al punt que tots dos clubs van demanar a l’àrbitre començar el partit amb una mica de retard ja que el termòmetre, a les 19.30, hora fixada per al seu inici, marcava els 40 graus.

El renovat Juanto Ortuño i Jaime Almagro van marcar els seus primers gols de la pretemporada

Els dos equips van pactar amb l’àrbitre començar més tard a causa de l’altíssima temperatura

El Lleida, ara, jugarà en tercera ronda com a visitant contra el vencedor de l’eliminatòria entre el Vilafranca i l’Hospitalet, els dos de Tercera, i que juguen avui a l’Estadi ZEM de Vilafranca del Penedès.

Amb aquest triomf a Ascó, el Lleida de Gerard Albadalejo ja suma la tercera victòria de la pretemporada –al costat de les de Tamarit i Gavà– per dos derrotes, davant de l’Osca a la seua presentació al Camp d’Esports, i amb el Reus en l’amistós sense públic de dimecres passat.

El principal atractiu del partit d’ahir a Ascó residia en el fet de veure debutar els acabats de fitxar Pau Torres, Juanto Ortuño –malgrat que els dos ja han vestit la samarreta blava– i el lateral Joan Oriol.

El porter tot just va haver d’intervenir, encara que va encaixar un gol de penal. També es va lluir iniciant l’atac del seu equip jugant amb pilotes llargues sobre l’àrea rival. Oriol va complir al lateral i Juanto es va estrenar com a golejador amb un golàs de falta directa. El partit va ser moderat en ocasions. Marc Martínez (12’) va estavellar la pilota al cos del porter local Sergio en un tret en què va rematar a foradar en lloc d’intentar col·locar la pilota. Juanto (23’) també va obligar a lluir-se el porter de l’Ascó abans d’enviar a l’escaire una pilota en llançament directe de falta (34’) que va suposar el 0-1. El golàs va semblar que despertava un Ascó molt replegat i sense gairebé idees en atac fins aleshores. Bernat (44’) va rematar alt en l’únic tret porteria dels locals en els primers quaranta-cinc minuts.

La segona meitat va començar més animada. L’Ascó va avançar línies i va crear una mica més de perill a l’àrea de Pau Torres. Primer amb una rematada de Xavi Jaime (47’) que va ser alta i segon amb el gol que va suposar el momentani empat (1-1) gràcies al penal comès sobre Peke que el mateix va transformar (49’), encara que Torres li va endevinar la intenció i a punt va estar d’atrapar l’esfèric.

Amb l’1-1, el partit va tornar a l’avorriment, amb moltes pèrdues de pilota, pilotes llargues que sempre acabaven als peus o el cap del contrari i cap jugada de perill. Marc Martínez (55’), amb un llançament de falta que va sortir per sobre del travesser, va ser l’únic que ho va intentar contra un Ascó que no va realitzar el primer canvi fins al minut 68. Amb el Lleida volent però no podent, i un Ascó que semblava dipositar-ho tot en els penals, fórmula amb què va eliminar el Prat en primera ronda, va arribar el definitiu 1-2.

Falta contra els tarragonins a la lateral de l’àrea, pilota al segon pal, després d’un rebuig de cap local, i Jaime Almagro, un altre dels nous, remata a la mitja tornada sorprenent defensors i el porter local. Aquí es va acabar el partit, perquè encara que els locals van fer els canvis gairebé alhora per refrescar l’equip, ja no van poder trencar l’esquema defensiu dels d’Albadalejo, que encara van tenir una última ocasió al primer minut de l’afegit amb una bona contra d’Almagro, que es va animar després del gol, però que se’n va anar per sobre del travesser. Val a destacar que a l’Annex d’Ascó (el Municipal està en obres per millorar el seu drenatge) hi va haver majoria de seguidors blaus, amb qui els jugadors d’Albadalejo van celebrar el triomf anant a aplaudir-los a la zona a la qual estaven ubicats.

Ara el Lleida no tornarà a disputar cap altre amistós fins aquest dimecres (19.30 hores), dia en el qual es desplaçarà fins a la localitat navarresa de Marcilla per enfrontar-se a l’Osasuna, equip de Segona divisió, en la primera edició del trofeu Castillo de Marcilla. La següent cita serà a la tercera ronda de la Copa Catalunya, en la qual els lleidatans avancen amb pas ferm disposats a arribar al més lluny possible.

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.CARLES MIRANDA

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.

Jugadors del Lleida celebren un dels dos gols marcats ahir a Ascó.CARLES MIRANDA

tracking