SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez més líder a Brno

Dovizioso venç, Lorenzo segon i tercer el pilot de Cervera

Màrquez més líder a Brno

Màrquez més líder a BrnoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) va doblegar Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) i Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) en el Gran Premi de la República Txeca de MotoGP, en el qual el portuguès Miguel Oliveira (KTM) i l’italià Fabio di Giannantonio (Profunda) van guanyar en les seues respectives categories.

Màrquez és una mica més líder en incrementar fins els 49 punts el seu avantatge respecte a l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que es va haver de conformar amb la quarta plaça, treballat a pols en una última volta en la qual va doblegar per 56 mil·lèsimes de segon al britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V).

Malgrat no aconseguir una notable millora de la seua moto en els últims entrenaments lliures, l’italià Valentino Rossi va sorprendre tots els seus rivals per encapçalar la cursa en apagar-se el semàfor roig.

Rossi no va aguantar gaire al capdavant ja que al terme de la primera volta era Andrea Dovizioso el líder, encara que amb Rossi enganxat rere la seua línia i uns metres més enrere Lorenzo i Máàquez, per davant de Crutchlow, Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) i Johan Zarco (Yamaha YZR M 1), entre d’altres.

No va semblar en aquells instants que Marc Màquez estigués gaire còmode sobre la seua moto, però va aguantar ferm després de Jorge Lorenzo, uns metres més enrere, va poder mantenir la distància inicial respecte a Dovizioso i Rossi, fins que el de Repsol Honda el va superar en el cinquè gir per anar-se’n rere la línia del duo italià.

Rossi va superar a Dovizioso en la vuitena volta, la mateixa en la qual Lorenzo va passar a Márquez -que una més tard se la va tornar-, encara que les diferències entre tots ells continuaven sent exigües, però Màrquez ja va centrar en el seu "punt de mira" a Andrea Dovizioso, que va intentar doblegar sense èxit, per primera vegada, en la desena.

L’onzena va marcar un punt d’inflexió, en veure’s superat el fins aquell moment líder, Valentino Rossi, en el primer parcial d’aquesta volta, primer per Dovizioso i després per Màrquez, un gir més tard va ser Crutchlow el que va superar a l’italià i en la tretzena Lorenzo, que poc després va fer el mateix amb el britànic en un bonic avançament per l’interior de la corba d’entrada a la recta de meta.

Les dos voltes finals van resultar d’autèntic infart, amb avançaments al límit entre Dovizioso i Lorenzo i amb Màrquez expectant després d’ells, ja amb molts metres d’avantatge sobre Crutchlow i Rossi, però "Dovi" va saber mantenir a tota hora la línia i potser ajudat pel duel que van sostenir Lorenzo i Màrquez va acabar aconseguint la victòria, la segona de la temporada i la primera d’una Ducati des que el 2007 ho fes per última Casey Stoner.

El portuguès Miguel Oliveira (KTM) va sumar la seua segona victòria de la temporada en Moto2, amb la qual es va convertir en nou líder amb tot just dos punts sobre l’italià Francesco Bagnaia (Kalex), que va ser tercer, superat pel seu compatriota Luca Marini (Kalex).

Oliveira suma 166 punts, dos més que Bagnaia i 53 respecte a Alex Màrquez (Kalex), que va haver d’abandonar per caiguda en el novè gir de la carrera.

L’italià Fabio di Giannantonio (Honda) va aconseguir la seua primera victòria en Moto3, després de la qual l’espanyol Jorge Martín (Honda), que no va poder córrer per lesió (fractura del radi distal del seu braç esquerre) va perdre el lideratge del mundial en mans de l’italià Marco Bezzecchi (KTM), que va acabar sisè la prova.

Digues Giannantonio va guanyar per davant de l’espanyol Arón Canet (Honda) i del txec Jakub Kornfeil (KTM).

tracking