SEGRE

BÀDMINTON COMPETICIÓ

Carolina, tricampiona del món

Marín guanya la final per 21-19 i 21-10

Carolina Marín, amb la medalla d’or guanyada ahir a la Xina.

Carolina Marín, amb la medalla d’or guanyada ahir a la Xina.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jugadora andalusa Carolina Marín es va convertir ahir en l’esportista amb més mundials de bàdminton de la història, després d’aconseguir el tercer títol al guanyar a la final l’índia Pusarla Venkata Sindhu (21-19, 21-10). La campiona olímpica de Huelva va aconseguir vèncer en un igualat partit l’índia, actual subcampiona del món (i tercera al rànquing), que va ser també el seu rival a la final de Rio del 2016.

Venkata Sindhu, que dissabte va eliminar la japonesa Akane Yamaguchi (segona del món), va arrancar el primer set dominant el joc, amb un avantatge de diversos punts, però Marín aviat va capgirar la situació i va aconseguir el set (21-19). En el segon, Marín va arrancar fort, l’índia no va aguantar el ritme i l’espanyola va aconseguir guanyar-lo amb un contundent avantatge (21-10).

La jugadora andalusa és la primera que guanya tres vegades el Mundial des que es va instaurar el 1977

Marín suma el Mundial aconseguit a la Xina als dos obtinguts el 2014 i el 2016 i, amb aquests tres títols, es converteix en la jugadora que més mundials ha guanyat des que aquesta competició es va instaurar l’any 1977.

A més, l’andalusa ha aconseguit el títol a la Xina, on el bàdminton és un esport de referència i després d’haver eliminat dissabte la gran sorpresa xinesa, He Bengjiao, que havia aconseguit superar a quarts de final la favorita del torneig, la taiwanesa Tai Tzu Ying (número u del món).

Carolina va descriure com “una setmana increïble” la seua trajectòria al Mundial “davant de tot l’imperi asiàtic”. “Ho hem aconseguit! Medalla d’or, tercer Mundial... no tinc paraules per descriure l’emoció que sento”, va comentar.

“La veritat és que aquesta medalla per a mi és molt especial després de passar un temps complicat. Gràcies a tot el meu equip per creure sempre en mi en cada moment, per fer-me creure a mi mateixa que podia guanyar un altre mundial”, va afegir.

tracking