SEGRE

ATLETISME BERLÍN 2018

Aleix Porras, fora de les semifinals a l'Europeu

Va participar en els 400 tanques i debutava en aquesta competició en absoluta

El lleidatà Aleix Porras, durant la disputa de la prova de 400 tanques, ahir a Berlín.

El lleidatà Aleix Porras, durant la disputa de la prova de 400 tanques, ahir a Berlín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Aleix Porras no va tenir el debut somiat en el Campionat d’Europa d’Atletisme a l’aire lliure, que va començar ahir a Berlín i en el qual s’estrenava en un Europeu en categoria absoluta. Porras, una de les promeses més fermes de l’atletisme estatal, va córrer per sota del seu nivell i no va aconseguir l’objectiu de classificar-se per a les semifinals dels 400 metres tanques. “Una molt mala eliminatòria per la meua part em deixa fora de les semifinals”, va escriure en el seu compte de Twitter.

Va afegir que “toca continuar creixent com a esportista i pensar en els següents objectius. Una pena estar tan en forma i una carrera així”. El lleidatà va ser sisè i últim en la seua sèrie, amb un temps de 51,69, lluny de la seua millor marca de l’any (50,54). L’equip espanyol més nombrós de la història (97 atletes), que afronta aquests Europeus banyat en optimisme, va rebre en aquesta jornada inaugural un sever correctiu: els deu atletes que hi van participar, entre ells Porras, van quedar eliminats.

Els velocistes van ser els encarregats d’obrir foc. Però ni Ángel David Rodríguez (10.55), ni Aitor Same (10.51) ni tampoc el subcampió estatal, Patrick Chinedu (10.54), van passar a la segona ronda en 100 metres, tots força lluny de les seues millors marques de la temporada.

María Isabel Pérez, amb 11.70, i Lara Cristina, amb 11.65, no van millorar en categoria femenina les sensacions dels seus companys. La sevillana va finalitzar sisena en la seua sèrie, lluny dels temps que classificaven per a la segona ronda. La catalana, que va acudir a Berlín amb la sisena marca prèvia, va acabar en la sisena posició en el seu torn amb un registre d’11.65. En llargada, Jean Marie Okutu no va poder assolir els 8 metres que es demanava per passar de ronda i va acabar al lloc 17.

En martell, Javier Cienfuegos va fer un millor llançament de 72,76 metres, que li va valer un discret quinzè lloc i ser desplaçat dels 12 finalistes. Tampoc ho va aconseguir Pedro José Martín, últim al de llançar 67,56 metres. I en llançament de pes, el càntabre Carlos Tobalina amb prou feines va exhibir el seu nou estatus de campió d’Espanya i només va poder assolir la desena posició, amb els seus 19,41 metres.

tracking