SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

L'Escola Ponent crea un sènior per a Quarta Catalana

Iniciativa del club per donar continuïtat als jugadors que surten del Juvenil

Un dels equips de base de l’Escola de Futbol de Ponent.

Un dels equips de base de l’Escola de Futbol de Ponent.EF PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Quarta Catalana de Lleida comptarà aquesta pròxima temporada amb un nou equip. Es tracta de l’SGM Ponent, creat per l’Escola de Futbol Ponent i amb el qual aquest centre de formació esportiva vol donar sortida als jugadors que acaben l’edat juvenil i que ara podran continuar jugant al seu mateix club. “Ens trobàvem que molts jugadors es perdien amb el canvi de categoria, perquè l’única opció que tenien era anar a jugar a altres clubs”, explica Josep Albà, president de l’EF Ponent, que compta amb uns 150 jugadors procedents majoritàriament de les localitats de Seròs, la Granja d’Escarp i Massalcoreig.

Albà afegeix que “els nens i les nenes del club veuran ara que hi ha una continuïtat esportiva dins de la mateixa Escola, al voltant de la seua gent i fent un projecte comú de tots. L’Escola ofereix amb aquesta iniciativa una sortida als jugadors que arriben a categoria sènior”. El club ja compta amb un sènior femení, que competeix en futbol sala. Aquest equip es va proclamar la temporada passada campió de Segona divisió, i va obtenir l’ascens a Primera.

La temporada passada, l’Escola de Futbol Ponent tenia 9 equips, que de moment ja són 10. El club també està interessat a potenciar l’activitat en la categoria femenina. L’equip tindrà com a entrenador un tècnic de la casa, Lluís Viu, amb qui col·laborarà Sebastià Arroyo. És la primera vegada que l’EF Ponent, que es va crear fa uns 20 anys, té un sènior masculí. La creació de l’equip obligarà el club a incrementar el seu pressupost en uns 18.000 euros, ja que passarà dels 45.000 de la passada temporada a uns 63.000.

“Fem cada any un esforç per cobrir el pressupost”, explica Albà. “Per això ara, amb la creació del nou equip, fem una crida a nivell del territori perquè la gent col·labori amb l’Escola, tant a nivell econòmic com social.” El president destaca que una part important del pressupost, entre 16.000 i 17.000 euros, es destina al transport. “Recollim els nens i les nenes per portar-los a entrenar i els retornem a casa després”, explica. Els dos equips sèniors començaran a entrenar-se divendres.

tracking