SEGRE

DEPORTES

Tomben l'Osasuna

El Lleida guanya a l’equip navarrès el primer trofeu Castillo de Marcilla per penals, encertant els cinc llançaments i aturant-ne un Pau Torres || Bon treball defensiu dels de Gerard Albadalejo, en un partit amb molt poques ocasions clares de gol

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.ÀREA 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu es va adjudicar la primera edició del trofeu Castillo de Marcilla al superar en els llançaments des del punt de penal un Osasuna de Segona A en què, en els setze convocats, i encara que no estaven tots els titulars, només van jugar tres components del filial. El partit es va acabar 0-0. Es va disputar sota una elevada temperatura –l’àrbitre va aturar el joc perquè es refresquessin els jugadors als minuts 25 i 73– i amb un camp a vessar (650 aficionats), la immensa majoria seguidors rojos. Tanmateix, els de Gerard Albadalejo, molt millorats en defensa, van saber frenar sempre els d’Arrasate, l’artífex de la gran campanya del Numància la temporada anterior. Tot just els van concedir ocasions, encara que al primer temps van tenir-ne dos de claríssimes i de manera consecutiva (38’ i 40’), que van desaprofitar Fran Mérida i Brandon, sols davant de Pau Torres.

A excepció d’aquests dos detalls, el primer temps va ser molt equilibrat. L’Osasuna tenia més la pilota, però sense perill, tret d’alguna indecisió de Joan Oriol. Brandon (6’) i Iñigo Pérez (21’) ho van intentar, però la primera rematada va sortir alta i la segona la va aturar bé Pau Torres. El conjunt navarrès va tenir una última ocasió a càrrec d’Oier, que va pujar a l’atac, però el seu cop de cap va sortir fregant el travesser. El Lleida va arribar menys en aquesta primera meitat, encara que també va tenir la seua ocasió en una bona rematada de Noel Carbonell (15’), molt integrat a l’equip titular, que va sortir alta.

Aitor Núñez i Manu Molina tampoc van viatjar i Trilles no va jugar per precaució a causa d’unes molèsties

Va aturar el primer llançament a Fran Mérida i va decidir el trofeu a favor del Lleida Esportiu

A la segona meitat es va anar trencant a poc a poc el matx, per la calor i pels canvis, encara que l’Osasuna va tardar a fer els seus. Pedro Martín, molt apagat a Ascó, va revolucionar l’equip i va portar de corcoll la defensa navarresa. Alpha, en jugada personal, va tenir el gol (54’) en una centrada a què no va arribar cap company seu i Pedro Martín (61’) va obligar a lluir-se Juan Pérez. Pau Torres ho va fer de nou a xut de Juan Villar, acabat d’entrar al camp (63’), abans que es produís la nota negativa del partit en una lesió fortuïta, que sembla greu a falta de les proves posteriors a Pamplona, d’Aridane al disputar una pilota a Pedro Martín. El jugador navarrès va haver d’abandonar el camp en llitera entre els aplaudiments del públic.

Abans del final va tenir l’Osasuna unes altres dos ocasions clares de gol. Xisco va rematar de cap alt (71’) a centrada de Fran Mérida i Juan Villar (85’) va obligar Pau Torres a lluir-se enviant la seua rematada a córner. Amb tot, l’ocasió més clara del que quedava de partit la va tenir el Lleida, en una gran contra conduïda per Pedro Martín (87’), amb una ajustada rematada al pal llarg a què Juan Pérez va respondre posant la mà i enviant la pilota a córner.

Sense temps per a més, encara que l’àrbitre va decretar quatre minuts de prolongació, el matx no va tenir més ocasions a excepció d’una última rematada de Fran Mérida (92’) que va parar bé Torres.

Així les coses, el trofeu Castillo de Marcilla, edifici del segle XV ara reconvertit en seu de l’ajuntament, policia local i centre cultural, va haver de decidir-se amb els llançaments des del punt de penal.

Va començar llançant l’Osasuna amb un xut de Fran Mérida a què va respondre Pau Torres amb una gran parada. La resta dels llançaments van acabar tots al fons de la xarxa. L’Osasuna va transformar els que els quedaven gràcies a Iñigo Pérez, Kike Barja, Juan Villar i Imanol García, però els seus gols van resultar insuficients per equilibrar els del Lleida, que no en va errar cap, gràcies a l’encert de Pedro Martín, Noel Carbonell, Mousa, Jero i Adrià Gené. Els cinc van aconseguir que el trofeu viatgés fins a les vitrines del Camp d’Esports amb la petició que la temporada 2019-2020 acudeixi de nou al municipal d’El Puente a defensar el títol.

Ara el Lleida Esportiu jugarà dissabte vinent a Vilafranca del Penedès en la tercera ronda de la Copa Catalunya. Si aconsegueix superar-la, encara quedarà una quarta eliminatòria en el següent cap de setmana abans de les semifinals de la competició. Tanmateix, el club no descarta concretar algun amistós més durant la propera setmana per acabar d’ajustar les peces de cara al debut de Lliga, que es produirà l’últim cap de setmana d’agost.

El rival del Lleida en la segona edició del Trofeu Emili Vicente serà l’Andorra, l’equip que entrenava el tècnic de la Seu d’Urgell quan va morir el maig del 2017. El partit, segons va anunciar ahir el club blau, es jugarà al Camp d’Esports el proper dia 22 a les 20.30 i servirà també per a la presentació de la plantilla davant de l’afició.

Els actes començaran a les 20.00. La recaptació del matx s’entregarà íntegrament a la família d’Emili, que la destinarà a una causa benèfica.

El preu de les entrades serà de 10 euros i els abonats tenen el partit inclòs en el preu del carnet.

D’altra banda, Gerard Albadalejo, es va mostrar més satisfet pel joc del seu equip que pel trofeu. “Al final –va explicar a SEGRE–, ha estat un partit més de pretemporada que s’ha acabat bé per als nostres interessos però que ha servit per anar rodant l’equip i polint detalls de cara a l’inici de la Lliga”. Del partit va dir que “ha sigut molt igualat davant d’un rival que s’ho ha pres molt seriosament” i del futur d’Aitor Nuñez i Manu Molina va dir que “és una qüestió del club en la qual ni entro ni surto”.

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.ÀREA 11

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.ÀREA 11

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.

Un jugador del Lleida es disposa a rematar davant un rival navarrès.ÀREA 11

tracking