SEGRE

ESQUÍ NÀUTIC COMPETICIÓ

Lleida forma l'elit estatal d'esquí nàutic

Tres dels quatre integrants de la selecció espanyola que competirà a l’Europeu Absolut són del Club Esportiu Lleida Ski&Wake || La instal·lació 2Llacs de Gimenells, un referent internacional

Lluís Noguera, un dels integrants de la selecció espanyola que competiran a l’Europeu absolut.

Lluís Noguera, un dels integrants de la selecció espanyola que competiran a l’Europeu absolut.2LLACS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres dels quatre integrants de la selecció espanyola d’esquí nàutic, que competirà del 6 al 9 de setembre en el Campionat d’Europa Absolut, que es disputarà a la localitat grega de Ioannina, són del Club Esportiu Lleida Ski&Wake. Aquesta entitat, formada el 2014 i que té la seu a la instal·lació 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font, està atraient l’elit de l’esquí nàutic estatal, gràcies a les característiques dels dos llacs que li donen nom i que s’han convertit ja en tota una referència a nivell internacional.

A Grècia competiran tres esportistes del club lleidatà: Roger Ballús, que participarà en la modalitat d’eslàlom, i Lluís i Àlvar Noguera, que ho faran en les tres disciplines, eslàlom, figures i salts i la combinada. La quarta integrant de la selecció és la castellanomanxega Sandra Botas.

2Llacs ja ha acollit dos campionats d’Espanya i dos Europeus i aspira a ser seu del Mundial el 2021

Aquesta situació, copar les seleccions estatals amb esportistes del club lleidatà, s’està convertint en habitual. De fet, en els recents Jocs Mediterranis de Tarragona, tres dels quatre membres de la selecció espanyola eren del club lleidatà: Ballús, Àlvar i Patricia Escolar. I pel que fa al Mundial sub-17 que es va disputar a Seseña la passada setmana, cinc dels vuit seleccionats per Espanya eren del club.

“Els esportistes d’elit vénen a Lleida atrets per la instal·lació, perquè no n’hi ha cap com aquesta en tot l’Estat”, explica Xavi Roy, responsable del club i de la instal·lació. De fet, dels aproximadament 300 esportistes federats que hi ha a Espanya, uns 50 estan en el club de Gimenells i Pla de la Font.

“També vénen a entrenar-se de tant en tant esportistes d’altres clubs”, afegeix Roy, que destaca que “el programa d’Alt Rendiment de la Federació Catalana compta amb nou esportistes, dels quals set són del nostre club”. A banda dels “fitxatges”, al club estan començant a despuntar esportistes lleidatans, encara que Roy admet que “costarà que surti gent de Lleida que es vulgui dedicar a aquest esport”. No obstant, ja n’hi ha quatre o cinc d’habituals en les concentracions que organitza la Federació Espanyola.

El nivell que té la instal·lació 2Llacs li ha permès acollir ja dos Campionats d’Espanya d’esquí nàutic i wakeboard, el 2014 i el 2017, així com dos Campionats d’Europa, un de categoria sub-21 el 2015 i un altre en categoria Absoluta, el 2016.

Aquest mateix any és molt probable que la instal·lació lleidatana aculli el Campionat de Catalunya i aspira també a ser la seu del Campionat d’Espanya el 2019 i, sobretot, la del Campionat del Món que se celebrarà el 2021.

tracking