SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez supera les Ducati i suma la seua quarta 'pole' de l’any

És la millor classificació número 49 en MotoGP i la 67 en el Mundial, el pilot que més té de la història

Màrquez supera les Ducati i suma la seua quarta 'pole' de l'any

Màrquez supera les Ducati i suma la seua quarta 'pole' de l'anyrepsol media

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va sumar ahir la seua quarta pole position de la temporada a l’ésser el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d’Àustria de MotoGP, que avui es disputa en el circuit Red Bull de Spielberg, amb la qual cosa ascendeixen a quaranta-nou les seues millors classificacions en la categoria reina i setanta-set en la seua carrera esportiva. Ningú en la història del motociclisme no n’ha sumat més poles que ell i ho va fer per segona vegada consecutiva a Àustria, vedat exclusiu de Ducati, per davant dels qui han de ser els seus dos grans rivals per a la cursa austríaca, l’italià Andrea Dovizioso i el seu pròxim company d’equip, Jorge Lorenzo.

Mentrestant, els pilots oficials de Yamaha, Valentino Rossi i Maverick Viñales, van tornar a naufragar estrepitosament i ja són molts grans premis, ja que des de València el 2007 no es registrava un resultat tan dolent. Ja en la segona classificació, en la segona volta, després de la de llançament, Màrquez va aconseguir un 1:23.810, que era vint mil·lèsimes de segon més ràpid que el millor temps de tot el cap de setmana, el de Dovizioso, amb Lorenzo segon a més de quatre dècimes. Una volta més tard, el lleidatà va marcar 1:23.511, que s’atansava al rècord absolut d’Andrea Iannone de 2016 (1:23.142), amb el no va poder cap pilot.

Per darrere d’ell, Dovizioso va realitzar els dos primers parcials a ritme de rècord, però va fallar en el tercer i es va col·locar segon a gairebé mig segon, i en la següent, en la quarta volta, es va quedar a escassament 29 mil·lèsimes del de Cervera. Lorenzo va aprofitar la seua oportunitat i en la cinquena volta va parar el cronometro en 1:23.415, 96 mil·lèsimes de segon més ràpid que Màrquez, que en la següent volta li va tornar la “destralada” i es va posar primer amb vint mil·lèsimes de segon d’avantatge, 1:23.395 i poc després 1:23.241, ja inamovible i inabordable per als seus rivals.

Per la seua part, l’italià Francesco “Pecco” Bagnaia va sumar la seua tercera millor classificació en Moto2, amb Miguel Oliveira segon, mentre que Àlex Màrquez va ser cinquè i sortirà des de la segona línia a la recerca de la seua primera victòria de l’any. En Moto3 la pole va ser per a l’italià Marco Bezzecchi, amb Jorge Martín segon.

tracking