SEGRE

DEPORTES

Fora de la Copa

El Lleida cau eliminat davant del Vilafranca en els llançaments des del punt de penal, després d’empatar a zero en un mal partit sense gairebé ocasions de gol || Trilles i Leto no van marcar i els d’Albadalejo van quedar fora en una tanda amb 18 penes màximes

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida va posar punt final a la seua participació a la Copa Catalunya 2018-2019 en tercera ronda, al no passar de l’empat a zero al ZEM de Vilafranca del Penedès davant d’un equip de Tercera divisió i caure als penals després de 18 llançaments. Leto va enviar el seu a la base del pal i Treviño va marcar el seu. Abans, Trilles havia enviat la pilota al travesser i Vila va enviar el seu per sobre del travesser. En la loteria dels penals els d’Albadalejo van desaprofitar l’avantatge afegit en forma de l’expulsió, amb roja directa, del porter local Miguel Ramos, que va agafar un rebot monumental després que Joan Oriol, en l’onzè penal, el batés a l’estil Panenka. Com que ja no es podien fer més canvis, es va col·locar sota pals el jugador de camp local Pelegrín que, encara que no va aturar cap xut, sí que va ser un factor que va influir en la moral dels seus companys per superar l’eliminatòria.

El matx, jugat amb molta calor, gespa artificial en males condicions i il·luminació deficient, no va ser bo. El Lleida va provar aquesta vegada amb un 3-5-2, amb Trilles, Noel Carbonell i César Soriano com a centrals. Però, si bé van controlar les escomeses locals, no van saber donar fluïdesa a la sortida de la pilota i, menys encara, crear perill davant de la porteria del Vilafranca, que hi va posar l’entusiasme que se suposa, en casos com aquest, als equips d’inferior categoria. De fet, i encara que les ocasions de gol van poder comptabilitzar-se amb els dits d’una mà, el Vilafranca hauria pogut estrenar-se en una bona jugada per banda d’Oribe a la qual Braima va posar la puntera de la bota, enviant la pilota alta. El Lleida va respondre amb una genialitat de Pedro Martín (23’), amb una subtil vaselina que Miguel Ramos va enviar providencialment a córner, i amb una bona rematada de Noel Carbonell (28’) a la sortida d’un córner, que se’n va anar lleugerament alt.

José Artiles va disputar 30 minuts a Vilafranca i Cheng, del planter, es va lesionar durant l’escalfament

El porter local Ramos va ser expulsat després de l’onzè llançament i va ser substituït per Pelegrín

Els locals, encoratjats pel públic, encara van tenir unes altres dos ocasions abans del descans. La primera, en una falta directa llançada per Escamilla (37’) a què va respondre Pau Torres amb una bona parada. La segona, amb una altra bona internada d’Oribe per banda, anant-se’n de Joan Oriol, a la qual va posar la mà impecablement el porter lleidatà.

Després del descans, el joc va decaure molt, amb moltes imprecisions i massa futbol directe, que afavoria les accions defensives dels dos equips. De fet, el Vilafranca no va donar senyals de vida en tota la segona meitat, fent la sensació que ho fiava tot a la loteria dels penals. Tret d’una bona jugada de Gesti, acabat d’entrar al camp, que va caure a l’àrea per una entrada de Trilles i que el públic, molt rondinaire durant tot el partit, va entendre com a possible penal. El Lleida, que tampoc arribava bé, va tenir dos accions que podien acabar en gol. La primera protagonitzada per Joel Huertas (61’) en una bona bola que va estar ben aturada pel porter del Vilafranca, i en una bona rematada de Noel Carbonell (64’), gairebé sota pals, que se’n va anar excessivament alta.

I fins al llançament des del punt de penal, res destacable, tret del debut de l’acabat de fitxar Artiles, que va jugar els últims 30 minuts deixant bones sensacions durant la seua presència al camp –a més va transformar amb autoritat el seu llançament en la tanda de penals.

Amb el 0-0 al marcador ja inamovible, l’eliminatòria va haver de decidir-se a la tanda de penals. La igualtat es va mantenir fins al setè llançament, en el qual Trilles va enviar la pilota al travesser. Però en el següent el Vilafranca va enviar el seu fora per mitjà de Via. Després va venir la ja explicada i absurda expulsió de Miguel Ramos, però el Lleida no va saber aprofitar el factor psicològic davant d’un rival encoratjat davant de l’adversitat. Amb un jugador de camp sota pals, els locals van aguantar la igualada amb tres llançaments més, fins que Leto va enviar el seu al pal i Treviño va sentenciar l’eliminatòria. Ara el Vilafranca s’aparellarà, ja al novembre, davant de Reus, Nàstic, Barça B o Girona, i com a local, en els quarts de final d’una competició que sempre se li entravessa al Lleida, encara que amb la nova fórmula sigui assequible d’adjudicar-se-la.

Amb el Lleida Esportiu també es van desplaçar fins a Vilafranca els últims fitxatges Peeters i Quintero, que no es van vestir de curt, encara que es van exercitar en la prèvia del partit i, segons Albadalejo, tindran minuts en els pròxims amistosos de l’equip a Barcelona, Tafalla i al Camp d’Esports davant de l’Andorra.

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.CARLES MIRANDA

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.

El Lleida, que va vestir ahir amb la samarreta morada i pantalons negres, no va poder amb el Vilafranca.CARLES MIRANDA

tracking