ATLETISME CAMPIONATS D?EUROPA

L'equip espanyol acaba els Europeus amb deu medalles

Javi Guerra es va quedar a les portes de la medalla de bronze.

Javi Guerra es va quedar a les portes de la medalla de bronze.EFE

L’equip espanyol va tancar ahir la seua participació als Europeus d’atletisme sumant les dos últimes medalles al seu botí de deu. Els maratonians van aconseguir la medalla de plata en la prova masculina i el bronze en la femenina, per la qual cosa la selecció va tancar el campionat amb dos ors, tres plates i cinc bronzes.

La plata obtinguda en la prova masculina es va forjar gràcies a la quarta plaça del segovià Javi Guerra (2:12:22), que es va quedar a 13 segons del bronze de l’italià Yassine Rachik (2:12:09). Al davant, l’or va ser per al belga Koen Naert (2:09:51) i la plata va ser per al suís Tadesse Abraham (2:11:24). A més, el madrileny Jesús España va finalitzar al sisè lloc amb un crono de 2:12:58; el murcià Camilo Raúl Santiago va acabar al setzè lloc, amb un temps de 2:17:24.

El temps acumulat de Javi Guerra, España i Santiago (6:42:43) va propiciar que l’equip espanyol guanyés la medalla de plata, darrere de l’equip italià i d’Àustria. A la marató femenina, Trihas Gebre va ser la millor espanyola gràcies a la novena plaça (2:32:13). María Azucena Díaz va ser tretzena (2:34:00), Elena Loyo va acabar vint-i-tresena (2:37:54), Marta Galimany va acabar al vint-i-quatrè lloc (2:38:25) i Clara Simal va abandonar en els últims quilòmetres.