SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

Lleida exporta el dirt track

El Superprestigi es trasllada aquest any a París i el Moto Club Segre s’encarregarà de la direcció de la cursa impulsada per Johann Zarco || També s’ocuparà del Supercròs de Barcelona

El pilot de Cervera Marc Màrquez és impulsor del Superprestigi Dirt Track.

El pilot de Cervera Marc Màrquez és impulsor del Superprestigi Dirt Track.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Superprestigi Dirt Track, una prova a mode d’exhibició impulsada per Marc Màrquez i de la qual les cinc edicions que s’han disputat fins a la data han tingut com a escenari el Palau Sant Jordi de Barcelona, es trasllada aquest any a París. L’empresa catalana RPM Racing, organitzadora de l’esdeveniment, ha arribat a un acord amb el promotor del Gran Premi de Le Mans de MotoGP perquè la sisena cita se celebri el pròxim 15 de desembre al pavelló La Défense Arena de la capital gal·la, mantenint tant el nom com el format, i amb una organització que seguirà tenint un clar accent lleidatà.

El Moto Club Segre, que ha estat l’encarregat de gestionar tot el que fa referència a l’apartat esportiu a les cinc edicions disputades fins ara, mantindrà el seu estatus a París, on es responsabilitzarà de la direcció de cursa, mentre que la construcció del traçat anirà a càrrec de Josep Maria Vitores, un dels gestors del Circuit d’Alcarràs. Aquest haurà de traslladar en un tràiler tota la maquinària necessària des del Segrià fins a París per al disseny de la pista, un oval d’unes dimensions similars a les de Rufea i un 20 per cent més gran que el que s’utilitzava al Sant Jordi.

La baixa de Marc Màrquez a l’edició de l’any passat, que va provocar un important descens en l’assistència d’espectadors, ha estat un dels detonants pels quals l’esdeveniment canvia momentàniament de seu, ja que s’està valorant la possibilitat que Barcelona i París es vagin alternant anualment en l’organització. “Sense el Marc [Màrquez], l’assistència de públic va caure i no vèiem possibilitats de tirar-ho endavant i cobrir despeses.

Hi va haver un primer contacte fa un parell d’anys amb el promotor del GPde Le Mans i aquest any hi ha hagut acord, encara que hi ha la possibilitat que puguem organitzar la prova de forma alternativa a les dos ciutats. És una cosa que estem valorant i tot dependrà de com vagi a París”, va apuntar ahir Jordi Castells, director de Motorsport de RPM Racing, que considera una garantia la presència del Moto Club Segre.

“El promotor francès ens va demanar suport i no hi ha dubte que comptar amb el Moto Club Segre és tota una garantia d’èxit. Fa molts anys que col·laboren amb nosaltres i es tracta d’una aposta segura”, va afirmar. De fet, el club lleidatà també es farà càrrec de la part esportiva del Supercròs de Barcelona, que torna aquest any a escena després de deu anys sense disputar-se. El Superprestigi de París estarà apadrinat pel francès Johann Zarco, doble campió del món de Moto2 i actualment setè al Mundial de MotoGP. El pilot de Yamaha, que ha encarregat al mateix Vitores la construcció d’un circuit privat de dirt track per als entrenaments, va sondejar Màrquez en el passat GP de Le Mans.

tracking