FUTBOL SUPERCOPA

L'Atlètic de Madrid, campió a la pròrroga

Guanya la tercera Supercopa de la història després de forçar la prolongació al minut 78 || Doblet de Diego Costa

Diego Costa celebra el primer dels seus dos gols per a l’Atlético de Madrid a la Supercopa.ATLÉTICO DE MADRID

L’Atlètic de Madrid es va proclamar ahir campió de la Supercopa d’Europa a l’imposar-se (2-4) al Reial Madrid a la final celebrada a l’estadi Lilleküla de Tallin, on els de Diego Pablo Simeone es van quedar amb el títol gràcies als gols de Saúl Ñíguez i Koke a la pròrroga.

El quadre blanc-i-vermell va aixecar per tercera vegada el títol que mesura el campió de la Lliga de Campions i la Lliga Europa –la segona amb el Mestís–. El Madrid, campió de les dos últimes edicions, va cedir davant d’un Atlètic que va començar marcant als 50 segons per mitjà de Diego Costa. El davanter hispanobrasiler va ser un problema continu per a la defensa blanca.

Tanmateix, el Madrid va aconseguir remuntar per mitjà de Benzema i Sergio Ramos, de penal. A 10 minuts del final, Costa va tornar a veure porta per enviar la final a la pròrroga. En aquesta, dos urpades blanc-i-vermelles van acabar amb l’estrena oficial del Madrid de Julen Lopetegui, sempre amb Costa pel mig, per començar amb títol l’ambiciós projecte atlètic. En canvi, el projecte de Lopetegui al Madrid comença amb més dubtes dels que podien esperar-se, després de la seua polèmica marxa de la Selecció a dos dies del debut al Mundial.

L’Atlètic es va proclamar campió rescatat per un gol de Diego Costa al minut 78, que posava el 2-2 al marcador. L’equip de Simeone es va mostrar resolutiu a la pròrroga amb dos gols i oportú en cada error defensiu del Reial Madrid, per conquerir la seua tercera Supercopa d’Europa. L’equip blanc-i-vermell va ser millor en els detalls que un rival vulnerable, que va tenir el títol a la mà però que no va poder retenir-lo.