PIRAGÜISME ESLÀLOM

La lleidatana Van der Knijff, campiona d’Europa sub-23

Per equips, i Etxaniz i Travé van estar a prop del bronze en categoria júnior

Annebel van der Knijff, Klara Olazabal i Miren Lazkano, després de conquerir la medalla d’or.

La lleidatana Annebel van der Knijff es va proclamar ahir campiona d’Europa sub-23 en C1 per equips al campionat de la categoria que es disputa a Bratislava amb els júniors. La palista del Cadí CK, formant patrulla amb les basques Miren Lazkano i Klara Olazabal, va aconseguir el primer or per a l’equip estatal al finalitzar la prova amb un temps de 130.95 segons, al davant del trio francès (149.19) i les embarcacions eslovaques (150.77). Per a la urgellenca, aquesta és la sisena medalla per equips en uns Europeus júnior i sub-23, en els quals ha aconseguit quatre ors i dos plates. Va ser campiona en C1 sub-23 el 2012, amb només 16 anys; en K1 júnior el 2013, i en C1 júnior el 2014, mentre que el 2015 va ser plata en C1 sub-23, igual que el 2016.

Van der Knijff es va rescabalar d’aquesta manera de les sèries individuals de K1 sub-23, on va caure eliminada a l’acabar vint-i-unena a la primera mànega i dissetena a la repesca. La fragatina Julia Cuchi sí que va aconseguir la classificació per a semifinals, ja que va finalitzar sisena a la primera mànega, i al seu torn Olazabal va caure al ser vint-i-vuitena i setzena. Per la seua part, els també lleidatans Pau Etxaniz i Miquel Travé van estar a prop de la medalla a la prova per equips de K1 júnior, en què van ser quarts al costat d’Álex Goñi.

Les embarcacions estatals es van veure superades pels equips de França, Itàlia i la República Txeca, que van formar el podi de la prova. A la competició individual del matí, Etxaniz i Travé van aconseguir classificar-se per a semifinals de C1. Travé va certificar el pas a la primera mànega, a l’acabar tercer, i per la seua banda Etxaniz va haver de recórrer a la repesca, en què va ser cinquè després de finalitzar el 37 a les sèries. Daniel Pérez va ser eliminat al ser setzè i tretzè.

Finalment, la lleidatana Carla Carrillo va debutar als Europeus amb la desena posició per equips en K1 júnior, formant patrulla amb Ainhoa Lameiro i Xanet Etxarri. A nivell individual, la palista del Cadí CK va pagar els nervis de la primera competició internacional i no va poder arribar a semifinals, després de classificar-se la 34 a la primera mànega i no poder acabar la repesca.