SEGRE

EIBARALABÈSGETAFEATHLETICOSCAATLÈTICLEGANÉSBETISLLEVANTCELTARAYO VALLECANOREIAL SOCIETATVILA-REALVALLADOLIDVALÈNCIASEVILLA

Nou timó a l’Espanyol i el Girona

Eusebio Sacristán arriba amb l’objectiu de fer oblidar Machín, i Rubi guia els blanc-i-blaus cap als seus orígens

El porter Courtois, procedent del Chelsea.

El porter Courtois, procedent del Chelsea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid iniciarà una nova etapa sense Cristiano Ronaldo, que va abandonar el club blanc per fitxar pel Juventus després de nou temporades en què va marcar una època. El jugador portuguès va dir adéu a un club que va rebre per la seua marxa una mica més de 100 milions d’euros, una xifra irrisòria si es compara amb altres números que es van estudiar en altres operacions en les quals hi havia implicats futbolistes de menor categoria.

Ara, el quadre madridista iniciarà una nova era marcada per la sortida d’un home que en Lliga va marcar 311 gols en 292 partits. Sense un substitut de categoria fins al moment, intentarà suplir el seu dèficit amb una plantilla que per ara és continuista però amb un canvi important a la banqueta: Julen Lopetegui, després de la marxa de Zidane. El porter Courtois és, de moment, el fitxatge més rellevant de Florentino.

barcelona/Girona

Espanyol i Girona afronten una nova temporada compartint un canvi substancial: el relleu a la banqueta. L’arribada de Joan Francesc Ferrer Rubi és la principal novetat del club presidit per Chen Yansheng, i per la seua part l’arribada d’Eusebio Sacristán a la banqueta del club gironí provarà de fer oblidar l’empremta de Pablo Machín.

Amb les restriccions econòmiques del govern xinès, el club blanc-i-blau s’ha vist obligat a rebaixar les aspiracions de la campanya passada. Europa ha quedat fora del discurs oficial, però els responsables insisteixen que il·lusionar la grada és la prioritat. Amb Rubi es respira una certa tornada als orígens. El planter, el joc atractiu i el compromís amb l’escut com a bandera són les seues cartes de presentació.

El comiat més dolorós per a la grada ha estat la del màxim golejador, Gerard Moreno, al Vila-real. Borja Iglesias, procedent del Saragossa, on va marcar vint-i-dos gols a Segona, és la gran aposta per substituir-lo, a banda del fitxatge més car de la història del club. La resta de línies mantenen l’estructura i estan compensades. Així doncs, a la porteria, Diego López es perfila com a titular, el central David López acaba de renovar i el mig Darder tindrà més pes en el joc. Fins ara, als amistosos s’ha vist un Espanyol atrevit, més dinàmic que en etapes anteriors.

Al Girona, l’escollit per substituir l’entrenador responsable de portar-lo a Primera, Pablo Machín, ha estat Eusebio Sacristán, que va assegurar a la seua presentació que la intenció era donar-li el seu “segell” i “matisos” al característic 5-3-2 del seu predecessor. I així ha estat, perquè durant els últims partits amistosos, el Girona ha utilitzat un 4-3-3 que dóna molta més importància a la pilota, element que pot beneficiar en gran manera els futbolistes amb més habilitat de la plantilla, com Granell, Borja o Aleix García, al qual el City ha tornat a cedir. La del centrecampista és una de les úniques tres incorporacions que han tancat els de Montilivi, a banda de la de Muniesa i Mojica, ja cedits el curs anterior i pels quals s’ha executat l’opció de compra.

Tanmateix, s’esperen més arribades i noves sortides que s’uneixin les d’Eloi Amagat i Rubén Alcaraz, que la setmana passada es va convertir en nou futbolista del Valladolid després de tres temporades al Girona; l’última, cedit a l’Almeria. Amb tot, l’objectiu de la secretaria tècnica que encapçala Quique Cárcel és continuar obrant amb paciència, amb l’objectiu de completar una plantilla capaç de mostrar el mateix nivell que el de la temporada passada, quan es va permetre el luxe de somiar en Europa.

El porter Courtois, procedent del Chelsea.

El porter Courtois, procedent del Chelsea.EFE

El porter Courtois, procedent del Chelsea.

El porter Courtois, procedent del Chelsea.EFE

tracking