SEGRE

DEPORTES

Un Barça insaciable

El campió de Lliga inicia el segon any amb Ernesto Valverde a la banqueta sense Iniesta i amb la Champions com a gran objectiu || El club ha renovat la plantilla amb quatre fitxatges: el defensa Lenglet, els mitjos Arthur i Arturo Vidal i el davanter Malcom

Messi va aixecar la Supercopa, el primer trofeu de la temporada.

Messi va aixecar la Supercopa, el primer trofeu de la temporada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doblet (Lliga i Copa) obtingut el curs passat per Ernesto Valverde en el seu debut al FC Barcelona ja és història. El club i l’afició demanaran al preparador extremeny per aquesta temporada la Lliga de Campions, a més de revalidar la Lliga, que obre avui davant de l’Alabès (vegeu la pàgina 28).

La forma com es va produir l’entrepussada a Roma que va eliminar el Barça de l’última Lliga de Campions encara és viva en el record dels barcelonistes que, malgrat que van celebrar com es mereixen els dos títols del curs passat, es van quedar amb molt mal sabor de boca per com un equip clarament inferior els va eliminar d’una competició que el club havia posat com a prioritària als objectius de la temporada.

Parteix com a campió de Lliga, i ha aconseguit aconseguit a més el rècord d’imbatibilitat (43 partits)

Aquest any, Valverde inicia el segon curs, sense el capità Andrés Iniesta, que es va acomiadar del club i va apostar per una aventura al Vissel Kobe japonès. Un altre que ha posat rumb a Àsia ha estat el brasiler Paulinho Bezerra (Guangzhou Evergrande), una baixa que ha obligat l’entitat a buscar un futbolista amb característiques similars per acontentar el tècnic, i així ha estat com s’ha plasmat l’arribada del xilè Arturo Vidal, del Bayern Munic.

A més de l’internacional sud-americà, pel qual el Barça ha pagat al Bayern 19 milions d’euros, el club blaugrana ha fitxat tres jugadors més, un per línia: el defensa francès Clément Lenglet (Sevilla), l’atacant Malcom Filipe Silva de Oliveira (Girondins), i el mig Arthur Melo (Grêmio), tots dos brasilers.

El Barcelona afronta la Lliga després de guanyar-la per setena vegada en deu anys. A més de la superioritat incontestable, ho va fer trencant un dels rècords més antics, el d’imbatibilitat que tenia la Reial Societat entre el final de la temporada 1978-79 i una bona tirada de la 79-80, amb 38 duels sense perdre. El Barcelona el va elevar fins als 43 partits, i va caure a la penúltima jornada al camp del Llevant (5-4), quan faltaven dos jornades per al campionat perfecte.

Pel que fa a la porteria, Ter Stegen tornarà a ser el titular, condició que va tornar a defensar a la gira americana quan es va parlar de si Cillessen estava plantejant-se fer un salt a un altre equip per buscar titularitat. El tercer porter, Ortolà, ha estat cedit al Deportivo, a Segona.

A la defensa, el Barça perd dos laterals (Digne, a l’Everton, i Aleix Vidal, al Sevilla), però s’ha reforçat pel centre amb Lenglet, encara que tot apunta que la parella de centrals continuarà sent Piqué i el recent campió del món, Umtiti, i Vermaelen quedarà com a tercera opció després de l’adéu de Yerry Mina (Everton). Als laterals, Alba tindrà competència del filial, i a la dreta Sergi Roberto tornarà a desitjar un any més tornar al seu hàbitat natural, el centre del camp, encara que dependrà de si Semedo és capaç de refermar-se.

El centre del camp és la zona en la qual hi ha hagut més moviment. La marxa d’Iniesta hauria de permetre a Coutinho consolidar-se a l’esquerra, amb Busquets i Rakitic, finalista al Mundial. No obstant, les arribades de Vidal i d’Arthur, després de bones actuacions a la gira americana, generaran molta competència.

Una cosa semblant passa al davant. Al complir-se ja un any de la marxa de Neymar, el Barça continua sense haver consagrat cap dels substituts, especialment Dembélé, que aquest any ha entrat fins i tot a les quinieles per anar-se’n malgrat haver estat una de les grans contractacions de l’any passat.

El francès es jugarà el lloc amb una de les sensacions de l’estiu, Malcom, que ara mateix compta amb tots els números per fer trident amb Luis Suárez i Messi. L’estrella argentina impulsarà un any més l’equip, ara com a capità.

tracking