SEGRE

PIRAGÜISME ESLÀLOM

Travé, campió europeu

El lleidatà es penja l’or en K1 júnior a Bratislava, un mes després de ser campió mundial de C1 || David Llorente, de Segòvia, or en K1 sub-23

David Llorente, or en K1 sub-23, i el lleidatà Miquel Travé, campió d’Europa de K1 júnior.

David Llorente, or en K1 sub-23, i el lleidatà Miquel Travé, campió d’Europa de K1 júnior.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Miquel Travé va afegir ahir una nova medalla al seu ja extens palmarès amb només 18 anys. Si fa menys d’un mes conqueria a Ivrea (Itàlia) el títol de campió del món júnior de C1, ahir tornava a pujar a dalt de tot del podi a l’Europeu de Brastislava, aquesta vegada en K1, que no és la seua especialitat.

L’urgellenc, que fa un any s’havia proclamat subcampió mundial de canoa al mateix canal eslovac, no va donar opció a la final de caiac. El palista del Cadí, que havia accedit a la final amb el desè millor temps dels quinze semifinalistes, encapçalats pel també urgellenc Pau Etxaniz, va firmar una baixada impol·luta. Va ser el sisè a sortir i el seu registre de 85.70 va ser inabastable per als rivals, i va ser l’únic a baixar dels 86 segons. Els txecs Tomas Zima, que es va quedar a 79 dècimes, i Jan Barta, a poc més d’un segon (1.05), van aconseguir respectivament la plata i el bronze. Etxaniz, per la seua part, que havia marcat el millor temps a les semifinals, també va completar un descens sense errors, però el seu temps de 87.73 el va privar, per només un segon, de penjar-se el bronze.

“Estic content per una medalla inesperada. Estic sense paraules, és increïble”, va dir Travé

Travé es va mostrar “content” per haver assolit un títol “inesperat”, de manera que l’“omple d’orgull” haver-ho aconseguit en caiac, modalitat que no practica tant com la canoa, en la qual és el vigent campió mundial. “És un esforç molt gran, no l’esperava i estic sense paraules”, va admetre el lleidatà, que va agregar que obtenir l’or en K1 en la seua última competició júnior és “una cosa increïble”. El palista del Cadí buscarà avui el doblet en canoa, on també hi haurà Pau Etxaniz.

En la jornada d’ahir, la també urgellenca Annebel van der Knijff no va poder classificar-se per a la final de canoa sub-23. Sí que hi va estar la seua companya de club, l’andorrana Mònica Dòria, que va acabar novena. L’altre nom destacat ahir de la selecció espanyola que dirigeix el lleidatà Guillermo Díez-Canedo va ser David Llorente. El segovià va complir les expectatives i es va endur el títol de campió d’Europa sub-23 de K1, al davant de l’eslovac Jakub Grigar i de l’alemany Lukas Stahl.

David Llorente, or en K1 sub-23, i el lleidatà Miquel Travé, campió d’Europa de K1 júnior.

David Llorente, or en K1 sub-23, i el lleidatà Miquel Travé, campió d’Europa de K1 júnior.SEGRE

tracking